Mountainbiken

          Mountainbiken zit in ons DNA. Het is dan ook vanzelfsprekend dat wij al meer dan 23 jaar vanuit onze herberg mountainbikereizen organiseren. Het zijn reizen voor de beginnende en de gevorderde mountainbiker. Met veel plezier voegen we ieder jaar nieuwe tochten aan ons programma toe. We kunnen nu eenmaal niet stil zitten. En voila…. een nieuw programma en nieuwe uitdagingen.

Mountainbikeprogramma 2017:

mountainbiken dagtocht frankrijk mountainbiken trektocht frankrijk mountainbiken masters Krasse_knarren
Dagtochten Combiweek Masters Trektochten
 Mountainbikeprogramma 2017 in kalendervorm


Inhoud pagina:

– Mountainbiken vanuit “Gite la Bergerie”
– Individueel of met eigen groep biken
– Met anderen en met assistentie op stap
– ‘Global Bergerie System (GBS)’
– De ‘Muur’
– Enkele routesuggesties

Mountainbiken vanuit “la Bergerie”
Vanaf onze voordeur fiets je over prachtige tracks zo de bergen in. Iedere dag zijn er nieuwe uitdagingen. En vergeet het gunstige klimaat niet. Met 300 dagen zon per jaar kom je weinig bagger tegen. Geen shit of regen maar droge tracks en oef….. dat scheelt een hoop poetsen !

Individueel op stap:
Omdat wij zelf zoveel mogelijk op de fiets springen en mountainbikereizen organiseren, beschikken we over een uitgebreide database met allerlei tochten. Ga je individueel op pad, dan kan je bij ons routes in je GPS downloaden. Een GPS (Garmin) is te huur. Rijden zonder GPS gaat ook prima omdat er een groot aantal uitgepijlde routes zijn. Meer dan vierduizend kilometer aan trails liggen er op je te wachten. Wij kunnen een op maat gesneden programma aanbieden.
De trektocht door de Queyras of de nieuwe trektocht de ‘Grande Traversee des Hautes Alpes’ lenen zich er erg voor om deze zelfstandig te rijden. De reserveringen van de hotels of hutten en het bagagevervoer kunnen wij voor je verzorgen.

mountainbikepagina 2017

In onze bar staat een computer (met digitale kaarten) waarop je zelf routes kunt maken. Wij helpen je graag op weg met het maken van een goed plan.

* Nieuw *  Aan je veiligheid hebben we ook gedacht. Bij ons kan je een GPS-tracker huren (20,= euro per week) Met dspot_gen3_icon_200x200e tracker kan je een een hulp- of noodsignaal uitzenden. De belangrijkste functie is echter dat wij precies weten waar je bent. Op de computer krijgen wij je locatie te zien. Erg handig maar vooral erg veilig. Bij onvoorziene omstandigheden zoals verkeerd fietsen of een valpartij kunnen wij je beter helpen.

Je kunt je fiets schoonmaken en afspuiten in de tuin. We hebben fietsgereedschap voor je beschikbaar. s´Avonds in de bar fietsen we vaak vrolijk verder, nu niet in het zadel maar in een lekkere luie stoel. Dan is het tijd om naar spectaculaire mountainbikefilms te kijken.

De verzorging die je in ‘la Bergerie’ krijgt is op het leveren van een sportieve prestatie ingesteld. Op een Frans ontbijt kom je immers niet zo ver. De zorg die we aan onze routes besteden, besteden we ook aan onze maaltijden. Smullen maar!

img_7929 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Met anderen en met assistentie op stap:
Onze groepsreizen zijn de afgelopen 23 jaar uitgegroeid tot mountainbikevakanties voor de echte liefhebber. In een waar mountainbikeparadijs organiseren wij dag- en trektochten. De tochten gaan alle windrichtingen uit. Ze zijn door ons verkend en gemaakt. Het uitzetten van een dagtocht of trekking doe je niet één keer maar is een proces waar wij continue mee bezig zijn. Op deze wijze kunnen we keer op keer onze tochten verbeteren. Bovenal ben je er van verzekerd dat je over de mooiste tracks fietst. Bewust houden we de groepen klein tot ± 8 deelnemers. Of je nu individueel of met een groep op stap gaat, al onze tochten hebben gemeen dat ze alles bieden wat mountainbiken tot zo’n fantastische sport maakt…… Go !

‘Global Bergerie System’:
Vorig jaar hebben we dit systeem geïntroduceerd. Met behulp van ons ‘Global Bergerie System’ (GBS) rijden we al onze tochten. Dit betekent dat iedere deelnemer van ons een GPS ter beschikking krijgt. De etappe is daardoor in zijn geheel zelfstandig te fietsen. Dit geeft erg veel vrijheid en onbezorgd fietsen. Je kunt pauzeren daar waar jij dat wilt.
Voor de veiligheid voegen we aan ons ‘Global Bergerie Systeem’ bovendien het volgen van jou, via mobiele telefoon of GPS-tracker, toe. We weten zo precies waar je bent. Onderweg komen we elkaar vast en zeker geregeld tegen.
Vanzelfsprekend kan er ook voor gekozen worden om de etappe gezamenlijk te fietsen.
Achter de groep aan, en soms ook voor de groep uit fietst Jos. Hij kan zo bij onverwachte gebeurtenissen onderweg assistentie verlenen. Vind je het gezelliger om met Jos mee te fietsen dan kan dat ook.

Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van de GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug…….. en je pakt de goede route weer op. Afgelopen jaar hebben onze deelnemers met ons GBS systeem ervaring opgedaan. Het rijden met de GPS ging wonderbaarlijk goed. Iedereen had het snel onder de knie.

img_8362

De ‘Muur” van Champcella
Ieder jaar weer worden de tanden stukgebeten op deze streep asfalt naar de Bergerie toe. We houden er een heus klassement van bij. Ben je benieuwd naar jouw notering of zie je kans om het verbeteren kijk dan bij: Muurklassement
Nieuw is dat we nu ook een klassement voor een off-road beklimming van de muur hebben. Voor de kenners….we bijten onze tanden stuk op de oude Romijnse weg omhoog.

Een paar routesuggesties voor mooie dagtochten:
Rondom Champcella zijn diverse vaste mountainbikeroutes uitgezet. Vanaf La Bergerie kan je insteken op uitgepijlde routes van de mountainbikecentra in Guillestre, Briançon, Pays des Ecrins (o.a Champcella) en Embrun.
In Les Orres, Vars, Briançon en Montgenevre zijn bikeparks. Zelfs een van de grootste bikeparks in Europa, in Bardonecchia (Italië), is vanuit Champcella snel met de auto te bereiken. Lekker lui met de lift omhoog en daarna…attack!

MTB-routes in de streek;

Pays des Ecrins (Champcellla, Vallouise, Puy St.Vincent, Argentiere)
Het hele gebied, ‘le Pays des Ecrins’ is geknipt voor het mountainbiken. Aantal circuits: 14, en wel 2 groen, 3 blauw, 8 rood en 1 zwart (groen = eenvoudig, blauw = minder eenvoudig, rood = nog minder eenvoudig/moeilijk, zwart = moeilijk) ± 170 km aan uitgepijlde en beschreven routes. Er is een kleine topo Espace VTT/FCC Pays des Ecrins. Route 8 – 9 en 10 lopen langs Champcella. Bovendien bestaat er een kleine gids met 58 beschreven, maar niet uitgepijlde routes met in totaal meer dan 1000 kilometers aan tracks. Deze gids is bij ons verkrijgbaar.

Een tip uit deze gids ;
Champcella; Col du Tramouillon, ± 30 km, 3h, Eenvoudige maar lange klim gevolgd door een afdaling waar je van droomt….. kan het mooier? Voor de ervaren biker.

Les Pays du Guil (Guillestre, Vars, Risoul )
Aantal circuits: 8 groen, 5 blauw, 8 rood, 1 zwart. ± 300 km aan uitgepijlde en beschreven routes. Ontdek de grote verscheidenheid in landschappen rondom Guillestre via deze uitgezette en prima onderhouden routes.
Er is een brochure met de routes; “Promenades VTT dans le Guillestrois “(bij ons te verkrijgen). Op de voorkant van de fiche is de route op kaart ingetekend en op de achterkant zijn de routes beschreven. Route 12 gaat langs Champcella.

Vars:
Een van de langste afdalingen in Europa is – de ‘Vars / Embrun’ – 32 Kilometer afdalen vanaf 2500 meter naar ± 700 meter. Het is een eenvoudige afdaling. Verder is er een bikepark en een permanent downhill-parcours (hoogteverschil 400 m – omhoog met de lift)

Embrunais – Serre-Ponçon (Embrun, Savines):
Aan de rand van het Parc National des Ecrins, rondom het meer van Serre-Ponçon, verbinden de verschillende routes de 24 gemeentes. Een erg afwisselend terrein met perfect uitgepijlde routes (routekaart te koop bij ons of bij de VVV’s). In les Orres is ook een bikepark.
15 blauwe, 25 rode, 3 zwarte routes. Totaal aantal kilometers : ± 1 000 km.

Onze tips:
Circuit n°11, start is in Crevoux, 11,5 km klimmen naar de Parpaillon (2 600 m) tot de tunnel. Nog beter begin de klim al in St. Andre d´Embrun, dezelfde weg terug.
Met een busje en de lift naar les Orres of Vars, 16 of 30 km afdalen, 2000 met. hoogteverschil. Verschillende heerlijke afdalingen zijn mogelijk.

Le Queyras
Het VVV van de Queyras heeft een gidsje samengesteld « promenades VTT dans le Queyras » met daarin 21 beschreven routes. Elke route wordt beschreven en op de achterkant is de route ingetekend.
Prijs ± 5,= euro bij alle offices du tourisme du Queyras.
Een tip;Col de Furfande; 10 km, 1h (voor de allersterksten) Een col die wij regelmatig beklimmen. Berucht en gevreesd bij onze bikers maar mooi. Duizend meter omhoog in ± 10 kilometer, tel uit je winst. Moet je een keer in je leven gedaan hebben.

Le Briançonnais (Briançon, Serre Chevalier,Montgenèvre).
Aantal kilometers aan routes: 2000 km. Aan de voet van de Meije (3987 m) en de Agneaux (3663 m), lijkt het mountainbiken hier voorbehouden aan bikers met een goede conditie en ervaring. Maar dankzij het slim gebruik maken van allerlei boswegen en kleine paden is er toch een goed netwerk van allerlei mountainbike-routes. Er is een MTB-kaart met daarop ingetekend de routes. Het terrein is vooral alpien met fantastische uitzichten op de omringende gletschers en toppen. Er is ook een uitvoerig gidsje te koop; “Itinéraires VTT en Grand Briançonnais” de Benoit et Xavier Buffet sur les vallées de la Romanche, la Clarée, Serre Chevalier, Montgenèvre, Briançon, Izoard .

Alle genoemde gidsen en kaarten zijn bij ons verkrijgbaar.

Homewebdesign 2014