Wildwatervaren/raften

Inhoud:

– Kayak/wildwatervaren
– Raften

Onze sportieve roots liggen naast het fietsen en wandelen, duidelijk ook bij het wildwatervaren. Tijdens onze vakanties zaten we in onze kajaks vaak op rivieren zoals: de Durance of de Guil. Het aanbod aan bevaarbare rivieren is ook zo groot en gevarieerd. En vergeet ook het klimaat niet. Wat is er lekkerder dan, met een warm zonnetje in je kayak of raft een rivier af te varen.

Kayak/Wildwatervaren :

Champcella en onze gîte zijn een ideale uitvalsplek om de diverse rivieren te bevaren. Ons dorp is goed bereikbaar en diverse rivieren liggen dichtbij. Uw materiaal kunt u bij ons in de tuin stallen. De slalombaan van Argentière ligt slechts op een kwartiertje rijden, de Durance is 10 minuten rijden. Maar er zijn meer rivieren zoals; de Clarée, de Guil, de Gyronde en iets verder weg de Ubaye. Op de verschillende rivieren worden kayakcursussen gegeven, ook door Nederlandse bedrijven. Neem maar eens een kijkje op de site van Stipyaks.

Raften:

Is het kayakken te hoog gegrepen maar trekt het stromende water, denk er dan eens aan om een afvaart per raft te maken. De Durance is een rivier die zich per uitstek leent om eens kennis te maken met het raften. Het is geen al te moeilijke rivier. Onderweg gebeurt er genoeg om een paar heerlijke uurtjes te hebben. Wij kunnen een afvaart per raft met een Nederlandse gids voor u reserveren.

Voor een korte raftvideo – de boot is vol –