Mountainbikevakantie

‘Dagtochten + 2dg. mini trektocht’

Fréjus/St.Raphaël – Cote d’Azur
6 april t/m 13 april 2019

Champcella – Les Hautes Alpes
18 mei t/m 25 mei 2019
25 mei t/m 1 juni 2019

(8 dagen / 7 overnachtingen)

Inschrijven

Ons dagtochtenprogramma hebben we speciaal gemaakt voor bikers die van pittige mountainbiketochten houden en met een enthousiaste groep onderweg willen zijn. 
Het zijn tochten voor de echte fijnproever. Ons dagtochtenprogramma organiseren we vanuit Champcella (Hautes Alpes) en vanuit Fréjus (Côte d’Azur). Beide locaties zijn kleine mountainbike-paradijsjes.

Tijdens deze weken is er geen lastige transfer per auto naar een beginpunt. Nee we fietsen iedere ochtend zo weg en ´s middags, aan het einde van de rit strijken we voldaan neer op een terras. 
Iedere dag wacht er een nieuwe uitdaging. 
De tochten zijn met veel zorg voorbereid. Klimmen doen we vaak over brede paden. Dalen doen we zoveel mogelijk over singletracks. Op donderdag en vrijdag maken we een kleine avontuurlijk trektocht. Je slaapt dan elders. De bagage wordt vervoerd. Zoek je na het biken wat verkoeling, dan is er de mogelijkheid om een duik te nemen in het dichtbij gelegen meertje bij La Roche de Rame
. Het meer bij Fréjus is wat groter……
´s Avonds worden we op een andere manier verwend. Dan kun je in Champcella aanschuiven voor een door Karin, uit eigen keuken bereide viergangen maaltijd. In Fréjus eten we in een gezellig restaurant op de boulevard.

Informatie over ons programma in Fréjus vind je via deze link.

 

   

Programma

Vr.  vertrek per auto,trein of vliegtuig naar Frankrijk
Dag 1. Za. aankomst  ‘s avonds briefing.
Dag 2. Zo dagtocht
Dag 3. Ma. dagtocht
Dag 4. Di. dagtocht
Dag 5. Wo. rustdag
Dag 6. Do. trektocht
Dag 7. Vr. trektocht
Dag 8. Za. vertrek per auto, trein of vliegtuig naar huis.

 

 

 

 

 

 

 

Reisinformatie Champcella
Champcella is per auto of openbaar vervoer eenvoudig te bereiken. Amsterdam – Champcella is ± 12 uur autorijden. Vanaf Antwerpen duurt de autoreis ± 10 uur. Via onze website kan je een routebeschrijving downloaden.
Per trein (station Argentière la Bessée nabij Briançon of Oulx (in Italie per TGV) is er een rechtstreekse verbinding met Parijs. Reizigers met eigen vervoer zijn zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur welkom.

Vanaf zondag wordt er iedere dag een tocht gemaakt. Op donderdag – vrijdag maken we een kleine avontuurlijk trektocht. Je slaapt dan elders. De bagage wordt vervoerd. Op de rustdag (woensdag) kan er op de op de rivier de Durance een rafttocht gemaakt worden. Ook kan er een “Via Ferrata” beklommen worden. Andere mogelijkheden zijn om lekker te gaan zwemmen, een dag te gaan downhillen of de beroemde col d´Izoard te beklimmen. Het raften op de Durance is een aanrader en iets geheel anders. Eindelijk worden je armspieren, maar vooral ook je lachspieren, aan het werk gezet. Voor een indruk over het raften: de boot is vol…

Fotoshow van dagtochten Champcella

                                                                        [easyrotator]erc_30_1477558472[/easyrotator]

 

Moeilijkheidsgraad
De dagtochtenweken rond Champcella zijn voor de beginnende en de gevorderde bike(ste)r. 
Klimmen doen we zoveel mogelijk gezamenlijk en in ieder zijn/haar tempo. Zonodig kunnen we de groep tijdens het klimmen of afdalen even splitsen. Er is vaak keuze uit een moeilijke-/ of eenvoudige afdaling. Iedere dag vertrekken we zo rond half tien en zijn we rond de klok van vier weer terug. Er blijft zo ook wat tijd over om iets anders te doen.

Onder beginners verstaan wij dat je al eens in de bergen of in de Ardennen gemountainbiked hebt. Dus je hebt je eerste off-road afdalingen en beklimmingen gedaan. Je hebt al leren dalen, sturen en remmen.

‘Goud van oud’ dit geldt zeker voor onze dagtochtenweek. We bedoelen er mee dat dit onderdeel uit ons programma vanaf het begin aanbieden. Het biedt ook de mogelijkheid om alle dagetappes zoveel mogelijk op maat te maken. We kennen de paden rondom Champcella als onze broekzak.

hoogteverschil ± 700 tot 1100 meter per dag
± 35 – 45 kilometer per dag
5 of 6 fietstochten door de Franse Alpen
goede fietsconditie
bij twijfel neem dan eerst contact met ons op

Assistentie/begeleiding
De weken worden begeleid door Karin en Jos. Karin blijft op de standplaats. Vanuit onze herberg in Champcella organiseren we al meer dan 24 jaar mountainbikereizen. Wij kunnen bij de reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons zelf gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.

Vorig jaar trok de Tour langs Champcella

‘Global Bergerie System’
We rijden onze tochten met behulp van ons ‘Global Bergerie System’ (GBS). Dit betekent dat iedere deelnemer een GPS ter beschikking krijgt. De etappe is daardoor geheel zelfstandig te fietsen. Aan ons complete ‘GBS-systeem’ kunnen we desgewenst een GPS-tracker, toevoegen. De tracker kan je bij ons huren. Door gebruik te maken van een tracker weten wij precies waar je bent.

Je kunt op deze manier veel vrijheid ervaren, meer in je eigen tempo fietsen. Je bepaalt je eigen ritme en pauzes.  Vanzelfsprekend kan er ook voor gekozen worden om de etappe gezamenlijk te fietsen. Onze ervaring leert dat dit veruit het leukste is. Tijdens onze tochten fietst Jos voor of achter de groep uit. Hij kan zo bij onverwachte gebeurtenissen assistentie verlenen. Vind je het gezelliger om met Jos mee te fietsen dan kan dat ook.

Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug…….. en je pakt de goede route weer op. Als er tijd beschikbaar is kunnen we je de fijne kneepjes van het navigeren met een GPS leren.

Aantal deelnemers
Bewust kiezen we ervoor om het aantal deelnemers aan onze reizen klein te houden. Het minimum aantal deelnemers voor de weken in Champcella is 4, het maximum is 10. Voor Fréjus is het minimum 4, en het maximum 8 deelnemers.


Data dagtochtenweken
Vakantie A: 6 april t/m 13 april Fréjus/St.Raphael – Côte d’Azur  (Reisinfo Fréjus)
Vakantie D: 18 mei t/m 25 mei Champcella – les Hautes Alpes
Vakantie E: 25 mei t/m 1 juni  Champcella  – Les Hautes Alpes


Prijs:
€  795,=  voor de weken vanuit Champcella
Voor 15 januari geboekt is € 25,= korting.

Aantal deelnemers
– minimaal: 4 (Champcella)
– maximaal: 8

Zelf meenemen
– mountainbike (huur mogelijk)

– fietshelm, fietsrugzakje
– slaapzak/lakenzak

img_5212


Inclusief

– overnachtingen op 1/2/3-persoons kamers

– overnachtingen in appartement, hotel, berghut en gite d’etapes
– bagagevervoer en transfers
– ontbijt/ lunchpakket/ diner
– ‘Global Bergerie System’ (zie bij mountainbikepagina)
– GPS in bruikleen
– begeleiding door Nederlandstalige begeleider
– Bergerie fietsshirt

Bijkomende kosten

– heen-/en terugreis
– reis-/annuleringsverzekering
– evt kosten liftpas. (€ 7,=) of raftafvaart (€ 37,=)

 

      Terug naar de bikepagina    MTB-programma 2019

Print Friendly, PDF & Email