Dagtochten fietsen in Frankrijk

Mountainbikevakantie

‘Dagtochten + 2dg. mini trektocht’

Champcella – Les Hautes Alpes

10 juli  t/m 17 juli 2021
14 augustus t/m 21 augustus 2021

(8 dagen / 7 overnachtingen)

Inschrijven

     Ons dagtochtenprogramma hebben we speciaal gemaakt voor bikers die van pittige mountainbiketochten houden en met een enthousiaste groep onderweg willen zijn. 
Het zijn tochten voor de echte fijnproever. Het dagtochtenprogramma organiseren we vanuit onze gite in Champcella.

Dit jaar hebben we twee verschillende weken. De eerste week van 10 juli t/m 17 juli is speciaal voor de E-mountainbikers. De tweede week van 14 augustus t/m 21 augustus is voor de  bikers die zonder ondersteuning op pad willen. (E-mountainbikers mogen wel mee hoor !) De E-bikeweek heeft een programma en paden wat op de e-bike is afgestemd.

Tijdens deze weken is er geen lastige transfer per auto naar een beginpunt. Nee we fietsen iedere ochtend zo weg en ´s middags, aan het einde van de rit strijken we voldaan neer op een terras. 
Iedere dag wacht er een nieuwe uitdaging. 
De tochten zijn met veel zorg voorbereid. Klimmen doen we vaak over brede paden. Dalen doen we zoveel mogelijk over singletracks. Op donderdag en vrijdag maken we een kleine avontuurlijk trektocht. Je slaapt dan elders. De bagage wordt vervoerd.

Programma

Vrijdag  vertrek per auto,trein of vliegtuig naar Frankrijk
Dag 1. Zaterdag aankomst  ’s avonds briefing.
Dag 2. Zondag dagtocht
Dag 3. Maandag dagtocht
Dag 4. Dinsdag dagtocht
Dag 5. Woensdag rustdag
Dag 6. Donderdag trektocht
Dag 7. Vrijdag trektocht
Dag 8. Zaterdag vertrek per auto, trein of vliegtuig naar huis.

 

Reisinformatie Champcella
Champcella is per auto of openbaar vervoer eenvoudig te bereiken. Amsterdam – Champcella is ± 12 uur autorijden. Vanaf Antwerpen duurt de autoreis ± 10 uur. Via onze website kan je een routebeschrijving downloaden.
Per trein (station Argentière la Bessée nabij Briançon of Oulx (in Italie per TGV) is er een rechtstreekse verbinding met Parijs. Reizigers met eigen vervoer zijn zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur welkom.

Vanaf zondag wordt er iedere dag een tocht gemaakt. Op donderdag – vrijdag maken we een kleine avontuurlijk trektocht. Je slaapt dan elders. De bagage wordt vervoerd. Op de rustdag (woensdag) kan er op de op de rivier de Durance een rafttocht gemaakt worden. Ook kan er een “Via Ferrata” beklommen worden. Andere mogelijkheden zijn om lekker te gaan zwemmen, een dag te gaan downhillen of de beroemde col d´Izoard te beklimmen. Het raften op de Durance is een aanrader en iets geheel anders. Eindelijk worden je armspieren, maar vooral ook je lachspieren, aan het werk gezet. Voor een indruk over het raften: de boot is vol…

Moeilijkheidsgraad
De dagtochtenweken rond Champcella zijn voor de licht gevorderde en de gevorderde bike(ste)r. 
Klimmen doen we zoveel mogelijk gezamenlijk en in ieder zijn/haar tempo. Zonodig kunnen we de groep tijdens het klimmen of afdalen even splitsen. Er is vaak keuze uit een moeilijke-/ of eenvoudige afdaling. Iedere dag vertrekken we zo rond half tien en zijn we rond de klok van vier weer terug. Er blijft zo ook wat tijd over om iets anders te doen.
Onder licht gevorderd verstaan wij dat je al eens in de bergen of in de Ardennen gemountainbiked hebt. Dus je hebt je eerste off-road afdalingen en beklimmingen gedaan. Je hebt al leren dalen, sturen en remmen.

* Onze dagtochtenweken zijn ‘E-bike friendly’ !

hoogteverschil ± 700 tot 1100 meter per dag
± 35 – 45 kilometer per dag
5 of 6 fietstochten door de Franse Alpen
goede fietsconditie
bij twijfel neem dan eerst contact met ons op

Assistentie/begeleiding
De weken worden begeleid door Karin en Jos. Karin blijft op de standplaats. Vanuit onze herberg in Champcella organiseren we al meer dan 25 jaar mountainbikereizen. Wij kunnen bij de reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons zelf gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.

Biking Apart Together’
We rijden onze tochten met behulp van een GPS. Dit betekent dat iedere deelnemer een GPS ter beschikking krijgt. De etappe is daardoor geheel zelfstandig te fietsen. Je bepaalt je eigen ritme en pauzes. Je kunt op deze manier veel vrijheid ervaren. Vanzelfsprekend kan er ook voor gekozen worden om de etappe gezamenlijk te fietsen. Onze ervaring leert dat dit veruit het leukste is. Bovendien bestaat er de mogelijkheid om bij ons een tracker te  huren. Door gebruik te maken van een tracker weten wij precies waar je bent. Tijdens onze tochten fietst Jos ruim voor of achter de groep uit. Hij kan zo bij onverwachte gebeurtenissen assistentie verlenen. Vind je het gezelliger om met Jos mee te fietsen dan kan dat ook.

Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug…….. en je pakt de goede route weer op. Als er tijd beschikbaar is kunnen we je de fijne kneepjes van het navigeren leren.

Aantal deelnemers
Bewust kiezen we ervoor om het aantal deelnemers aan onze reizen klein te houden. Het minimum aantal deelnemers voor de weken in Champcella is 4, het maximum is 8.

Data dagtochtenweken
Vakantie – O – 10 juli t/m 17 juli 2021 (E-bike)
Vakantie – P – : 7 augustus t/m 14 augustus 2021

Prijs
De prijs voor deze week bedraagt € 795,=
Je verblijf in La Bergerie is op basis van 2-persoonskamer

Een vooruitbetaling vragen wij dit jaar pas als het zeker is dat de reis doorgaat en de coronapandemie hopelijk achter ons ligtAantal deelnemers
– minimaal: 4
– maximaal: 8

Zelf meenemen
– mountainbike (huur mogelijk)

– fietshelm, fietsrugzakje
– slaapzak/lakenzak

img_5212


Inclusief

– overnachtingen op 1/2/3-persoons kamers

– overnachtingen in hotel of berghut
– bagagevervoer en transfers
– ontbijt/ lunchpakket/ diner
– GPS in bruikleen
– Nederlandstalige begeleider
– Bergerie fietsshirt

Bijkomende kosten

– heen-/en terugreis
– reis-/annuleringsverzekering
– evt kosten liftpas. (€ 15,=) of raftafvaart (€ 37,=)

      Terug naar de bikepagina    MTB-programma 2021

Print Friendly, PDF & Email

Print Friendly, PDF & Email