infocombiweekalgajola - Gîte la Bergerie

Mountainbikevakantie

Combiweek

Algajola – Corsica
23 april t/m 30 april
24 september t/m 1 oktober
1 oktober t/m 8 oktober

(8 dagen / 7 overnachtingen)

Inschrijven

  Een combiweek is een mix van dagtochten en een trektocht. Tijdens een combiweek starten we met 4 dagtochten en eindigen we met een 2-daagse trektocht. Er is nooit een lastige transfer per auto naar een beginpunt nodig. In plaats daarvan  fietsen we iedere ochtend zo weg en ’s middags strijken we voldaan neer op het grote dorpsterras in Algajola.
Het is een heerlijke combinatie van avontuur en ontspanning. Doordat je eerst vanuit onze standplaats dagtochten maakt is er meer tijd om de verblijfsplaats goed te verkennen. Je hoeft niet elke dag je tas in te pakken !
Ook kan het prettig zijn om eens een dag wat rustiger aan te doen en wat tijd in te ruimen voor zwemmen of lekker luieren. Zo kan je optimaal van deze bijzondere week genieten.
We hebben de mogelijkheid om Corsica in het uitbundige voorjaar of rustige najaar te ontdekken. Voor- en najaar staan garant voor al lekkere zomerse temperaturen. Je zult het misschien niet geloven maar zelfs in oktober zitten we nog buiten te eten. Ben je eenmaal op Corsica geweest dan wil je er steevast nog een- of meerdere keren terug. Je bent dus gewaarschuwd !

Programma

Dag Vrijdag per auto, trein of vliegtuig naar Frankrijk
Dag 1. Zaterdag vertrek per vliegtuig of ferry aankomst in Bastia
Dag 2. Zondag dagtocht
Dag 3. Maandag dagtocht
Dag 4. Dinsdag dagtocht
Dag 5. Woensdag dagtocht
Dag 6. Donderdag trektocht Algajola – Olmi Capella
Dag 7. Vrijdag trektocht Olmi Capella – Algajola
Dag 8. Zaterdag vertrek per auto, trein of vliegtuig naar huis.

Reisinformatie Corsica
Mountainbiken op Corsica is geen alledaags biken. Het is een bergachtig eiland. Omdat de bergen zo dicht bij zee liggen, is het biken op dit eiland ook zo bijzonder. Mooier kan het in onze ogen niet. Talloze prachtige singletracks voeren je dan weer pal langs de zee en dan weer door de bergen. Heerlijk !

Algajola is een oud Corsicaans vissersdorp. In het dorp vind je eigenlijk alles. Er is o.a. een bakker, supermarkt en er zijn verschillende restaurants. Je vindt er zelfs een kleine bikeshop. De shop verhuurt fietsen.
De parel van het dorp is echter het magnifieke zandstrand op 20 met van het dorp. Wil je een dag niet fietsen – no problem – vanuit Algajola kan je met een boemeltrein eenvoudig naar toeristische plaatsen zoals Bastia, Calvi of Ile-Rousse. Op Corsica heerst de ‘zen’-ambiance. Er mag veel en stress bestaat niet.  dsc03767
Je verblijft in Algajola in een klein **hotel midden in het centrum en pal aan zee. Het is een gezellig klein familiehotel. Je slaapt op 1-2-of 3persoons kamers. De kamers beschikken allemaal over eigen sanitair en airco.
Er bestaat ook de mogelijkheid om in een appartement te verblijven. De spiksplinternieuwe appartementen liggen tegenover het hotel. De appartementen deel je met 1 of 2 andere deelnemers. De ruime appartementen zijn zo ingericht dat je een gemeenschappelijke verblijfs-/eetzaal (+balcon) hebt en aan weerskanten van deze verblijfsruimte liggen de 2 slaapkamers. De slaapkamers beschikken ieder over eigen sanitair. De appartementen zijn volledig ingericht met keuken en wasmachine.

Ontbijten doen we gezamenlijk in de eetzaal van het hotel. Wij verzorgen het lunchpakket. Voor de avondmaaltijd wijken we uit naar een restaurant op het gezellige dorpsplein.

De eenvoudigste manier om op naar Corsica te komen is vliegen. Vanuit België (Brussel) kan je met Air Corsica goedkoop rechtstreeks naar Bastia vliegen. Hoe eerder je boekt des te goedkoper is je ticket. Boek je vroeg, dan kost een ticket ± € 135,= retour excl. fiets. Je kunt ook naar Calvi vliegen maar dat vergt enig speurwerk.
Vanuit Nederland zijn er geen goedkope maatschappijen die rechtstreeks naar Bastia vliegen. Misschien lukt het je zelf om een vlucht naar Bastia te vinden. Enig zoeken op internet verricht soms wonderen.
Vliegen met bijvoorbeeld Easyjet of Transavia, kan wel heel goed naar Nice of Toulon. In beide plaatsen kan je dan op de Ferry naar Bastia stappen. Het vliegveld van Nice ligt op ±15 min. van de haven. De veerboot is niet duur. Wij verzorgen je transfer vanuit de haven of vanaf het vliegveld van Bastia naar Algajola.

Nice of Toulon zijn natuurlijk ook goed per trein (TGV) te bereiken.

Per auto; Zie je er niet tegenop om een stuk te rijden dan kan je naar Marseille of Toulon met de auto rijden. Je reis gaat geheel over snelwegen. Vanuit een van deze plaatsen maak je vervolgens de oversteek naar Corsica. Het is mogelijk om de auto veilig te stallen bij het hotel. Wij nemen tot nog toe steeds de ferry vanuit Toulon en varen met Corsica Ferries. Vanuit Marseille vertrekken twee andere maatschappijen die naar Corsica varen.

Moeilijkheidsgraad
De Corsicaanse combiweek is meer voor de gevorderde bike(ste)r. Is een stuk afdalen over een brede gravelweg geen probleem dan kunnen ook minder gevorderde bikers (m/v) mee. 
Er is vaak keuze uit een moeilijke-/ of eenvoudige route. We biken veelal over eeuwenoude Asterix en Obelix wandelpaden. Deze paden vergen het nodige van je techniek.
Klimmen doen we zoveel mogelijk gezamenlijk. Zonodig kunnen we de groep tijdens het klimmen of afdalen even splitsen.  Iedere dag vertrekken we zo rond half tien en zijn we rond de klok van “vier” weer terug. Er blijft zo ook wat tijd over om iets anders te doen.

hoogteverschil ± 700 tot 1300 meter per dag
± 35 – 45 kilometer per dag
 6 fietstochten rond Algajola
goede fietsconditie
bij twijfel neem dan eerst contact met ons op

Assistentie/begeleiding
De weken worden begeleid door Karin en Jos. Karin blijft op de standplaats. Vanuit onze herberg organiseren we al meer dan 25 jaar mountainbikereizen. Wij kunnen bij de reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons zelf gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.

‘Biking Apart Together’
We rijden onze tochten met behulp van een GPS. Dit betekent dat iedere deelnemer een GPS ter beschikking krijgt. De etappe is daardoor geheel zelfstandig te fietsen. Je bepaalt je eigen ritme en pauzes. Je kunt op deze manier veel vrijheid ervaren. Vanzelfsprekend kan er ook voor gekozen worden om de etappe gezamenlijk te fietsen. Onze ervaring leert dat dit veruit het leukste is. Bovendien bestaat er de mogelijkheid om bij ons een tracker te  huren. Door gebruik te maken van een tracker weten wij precies waar je bent. Tijdens onze tochten fietst Jos ruim voor of achter de groep uit. Hij kan zo bij onverwachte gebeurtenissen assistentie verlenen. Vind je het gezelliger om met Jos mee te fietsen dan kan dat ook.

Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug…….. en je pakt de goede route weer op. Als er tijd beschikbaar is kunnen we je de fijne kneepjes van het navigeren leren.

Aantal deelnemers
Bewust kiezen we ervoor om het aantal deelnemers aan onze reizen klein te houden. Het minimum aantal deelnemers voor deze week is 6, het maximum is 8.


Data

Vakantie A: 23 april t/m 30 april 2022
Vakantie T: 24 september t/m 1 oktober 2022
Vakantie U: 1 oktober t/m 8 oktober 2022
P.S. Het mogelijk om een extra week in te lassen. Bij interesse neem dan contact met ons op.

Prijs
De prijs voor deze week bedraagt € 985,= 
Een vooruitbetaling vragen wij pas als het zeker is dat de reis doorgaat en de coronapandemie hopelijk achter ons ligt.

Aantal deelnemers
– minimaal : 6
– maximaal: 8
Zelf meenemen
– mountainbike (huur mogelijk)
– fietshelm, fietsrugzakje
– slaapzak/lakenzak


Inclusief

– overnachtingen op 1/2/3-persoons kamers
– overnachtingen hotel of appartement en gite d’etape
– bagagevervoer en transfers o.a naar vliegveld of haven
– ontbijt/ uitgebreid lunchpakket/ diner
– GPS in bruikleen
– Nederlandstalige assistentie en ondersteuning
– Bergerie fietsshirt

Bijkomende kosten

– heen-/en terugreis
– reis-/annuleringsverzekering
– evt. boottocht naar Scandola (aanrader !)

Terug naar de bikepagina    MTB-programma 2022

Print Friendly, PDF & Email

 

Print Friendly, PDF & Email