Mountainbikevakantie

‘Combiweek XL’

Variant – B
Champcella – Les Hautes Alpes
5-daagse trektocht + 1 dagtocht

periode 6 juli t/m 24 augustus – start iedere week

(8 dagen / 7 overnachtingen)

Inschrijven

 

Een combiweek is een mix van dagtochten en een trektocht. Er zijn 2 verschillende combiweken: Variant A en Variant B. De A-variant combiweken beginnen met 3 dagtochten en eindig je met een heerlijke 3-daagse trektocht.
Met de B-variant maak je eerst een verkennende dagtocht rond Champcella. De volgende dag start de vijfdaagse trektocht. Deze trektocht rij je met behulp van een GPS zelfstandig. De tocht voert je door de imposante bergwereld van ons departement ‘Les Hautes Alpes’. Er is geen lastige transfer per auto naar een beginpunt. Nee je fietst iedere ochtend zo weg. ´s Middags aan het einde van de etappe strijk je voldaan neer op een terras.

Het is een heerlijke combinatie van avontuur en ontspanning. Doordat je eerst een dagtocht maakt is er meer tijd om de verblijfsplaats goed te verkennen. Daarnaast verblijf je tijdens de trektocht tweemaal twee nachten in hetzelfde hotel. Je hoeft dus niet elke dag je tas in te pakken ! Zo is het mogelijk om eens een dag wat rustiger aan te doen en wat tijd in te ruimen voor zwemmen of lekker luieren.


Route en E-Mountainbike
Je volgt tijdens de trektocht voor een groot gedeelte het parcours van de ‘Grande Traversée des Hautes Alpes’. Onderweg passeer je grote Alpencols zoals de col d’Izoard, col Lautaret en wanneer je zin hebt zelfs de col Galibier. De omgeving rond de cols is fabelachtig mooi. De 3 cols zitten volgend jaar ook in de Touretappe van Embrun naar Valloire. Niet schrikken want je hoeft deze cols niet in één etappe over !  Wij hebben ze verspreid over vijf etappes.

De route volgt voornamelijk brede gravelwegen en eenvoudige singletracks. Om de route niet te zwaar te maken, gaat een beklimming zoals bijvoorbeeld de col de l’Izoard over de asfaltweg. Zou je wat meer door het terrein willen fietsen dan hebben wij allerlei alternatieven voor je beschikbaar. De alternatieven kan je in de GPS downloaden. De route wordt dan wel zwaarder en technischer.

Je krijgt van ons ook detailkaarten mee waar de routes en de varianten op ingetekend staan. De kaarten krijg je in bruikleen.

Om eenvoudiger over de cols te komen is het mogelijk om een E-mountainbike te huren. Het klimmen en rijden van de etappes wordt zo een stuk eenvoudiger. Je gaat meer van het fietsen en de omgeving waarin je fietst genieten. Heb je twijfel over je conditie of klimcapaciteiten schroom dan niet om een E-bike te huren. Dichtbij is een verhuurbedrijf. Zij verhuren hoogwaardige diverse soorten E-Bikes van volledig geveerde fietsen tot modellen die meer voor een gebruik op de weg gericht zijn.


Programma trektocht/combiweek B

Dag Vr. naar Frankrijk
Dag 1. Za. aankomst  in Champcella vanaf 15.00
Dag 2. Zo dagtocht
Dag 3. Ma. trektocht Champcella – Aiguilles
Dag 4. Di. trektocht Aiguilles – Aiguilles
Dag 5. Wo. trektocht Aiguilles – Briancon
Dag 6. Do. trektocht Briancon – Briancon
Dag 7. Vr. trektocht Briancon – Champcella
Dag 8. Za. vertrek na ontbijt naar NL/Belgie

 

 

 

 

 

 

 

Reisinformatie Champcella
Om beter te acclimatiseren en om de eventuele huurfiets beter te leren kennen, maak je de eerste dag vanuit la Bergerie een mooie dagtocht. Voor eventuele afstellingen aan de fiets en nadere uitleg over het gebruik van een GPS is dan tijd beschikbaar. Op maandag vertrek je voor de 5-daagse trektocht. Alle etappes rij je deze week zelfstandig met behulp van een GPS. Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug en je pakt de goede route weer op.
Voor je veiligheid is het mogelijk om bij ons een tracker te huren. De tracker zendt continue een signaal uit. Door gebruik te maken van een tracker weten wij in geval van nood/pech precies waar je bent.

In Champcella verblijf je drie nachten op een 2-persoons kamer in onze Bergerie.
De overige vier nachten slaap je elders.
Tijdens de vijfdaagse trektocht verblijf je de eerste twee nachten in Aiguilles en daarna twee nachten in Briancon. Je  overnacht dan in gezellige kleine hotelletjes op 1 of 2-persoons kamers met eigen sanitair.
Als de hotels in Aiguilles of Briancon vol zijn dan proberen wij uit te wijken naar goede vervangende accomodaties. De reis bevestigen wij pas als we akkoord hebben van de hotels.

Je verblijf bij ons in Champcella en in Aiguilles is op basis van overnachting, ontbijt en diner. In Briancon op basis van overnachting en ontbijt. Alle dagen verzorg je zelf de lunches.

Tijdens de trektocht verzorgen wij het bagagevervoer.

 

Een mooi reisverslag van Kees Lucassen over onze eerste ‘Grande Traversée des Hautes Alpes’ staat op de site bij Op Pad

Wil je liever met assistentie/begeleiding een trektocht maken kijk dan eens bij onze Combiweken Variant A. Wij noemen dit programma Combiweek Variant A. Meer informatie over deze tocht vind je bij deze link.


Moeilijkheidsgraad

De combiweek variant B is voor de licht gevorderde bike(ste)r. 
Er is vaak keuze uit een moeilijke-/ of eenvoudige route.  Daar waar mogelijk fiets je over een heerlijk eenvoudige singletrack. Deze paden vragen iets meer van je techniek.

hoogteverschil ± 700 tot 1300 meter per dag
± 35 – 45 kilometer per dag
 6 fietstochten
goede fietsconditie
bij twijfel neem dan eerst contact met ons op

 

Assistentie/begeleiding
De weken worden begeleid door Karin en Jos. Karin blijft in ons basiskamp ‘la Bergerie’. Jos neemt het bagagevervoer op zich en kan onderweg voor assistentie zorgen. Vanuit onze herberg organiseren we al meer dan 24 jaar mountainbikereizen. Wij kunnen bij de reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons zelf gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.

 


Aantal deelnemers

Het minimum aantal deelnemers voor deze week is 2, het maximum is 8.


Data Trektocht/Combiweek ‘Variant B’
Vakantie H: 6 juli t/m 13 juli 2019
Vakantie I: 13 juli t/m 20 juli 2019
Vakantie J: 20 juli t/m 27 juli 2019
Vakantie K: 27 juli t/m 3 augustus 2019
Vakantie L: 3 augustus t/m 10 augustus 2019
Vakantie M: 10 augustus t/m 17 augustus 2019
Vakantie N: 17 augustus t/m 24 augustus 2019

Prijs
€   695,=
Voor 15 januari geboekt is € 25,= korting.

 

Aantal deelnemers
– minimaal : 2
– maximaal : 8
Zelf meenemen
– mountainbike (huur mogelijk)
– fietshelm, fietsrugzakje


Inclusief

– overnachtingen op 1-of 2-persoons kamers
– ontbijt + diner in Champcella en Aiguilles
– overnachtingen + ontbijt Briancon
– bagagevervoer
– bij nood of pech assistentie/ondersteuning
– GPS in bruikleen
Bijkomende kosten
– heen-/en terugreis
– reis-/annuleringsverzekering
– lunches
– diners in Briancon
– persoonlijke uitgaven
– evt. huur e-bike (±250,= pp en pw)
– toeslag 1-persoonskamer

 

Terug naar de bikepagina    MTB-programma 2019

Print Friendly, PDF & Email