infocombiebike - Gîte la Bergerie

Mountainbikevakantie

Dagtochten/Combiweek – ‘E-bike’

Champcella – Les Hautes Alpes

2  juli t/m 9 juli 2022

(8 dagen / 7 overnachtingen)

Inschrijven

    Deze combiweek is een mix van dagtochten en een kleine trektocht. Het is ook een heerlijke combinatie van avontuur en ontspanning. Doordat je eerst een paar mooie dagtochten maakt is er meer tijd om de mooie omgeving rond Champcella goed te verkennen. Je hoeft niet elke dag je tas in te pakken !
Ook kan het prettig zijn om eens een dag wat rustiger aan te doen en wat tijd in te ruimen voor zwemmen of lekker luieren.

Vanaf het moment dat E-mountainbikes op de markt kwamen hebben wij de switch gemaakt. Nooit spijt van gehad ! De etappes die we gaan rijden zijn toegespitst op de E-bike. We maken wat kortere intensieve ritten met lekker veel up- en downhillflow. Heb je geen e-bike dan kan je gerust mee op de analoge bike.
Wij zijn volop overtuigd van het plezier en de voldoening die je van E-mountainbiken krijgt.

Huur E-bike: Heb je geen e-mountainbike en zou je graag het eens willen proberen. Wij werken samen met een verhuurbedrijf – Guil E-bike. Bij hun kunnen we een prima volledig geveerde – of hardtail E-mountainbike voor je huren.

Programma combiweek – O –

Dag Vr. naar Frankrijk
Dag 1. Za. aankomst Champcella
Dag 2. Zo dagtocht
Dag 3. Ma. dagtocht
Dag 4. Di. dagtocht
Dag 5. Wo. dagtocht korte dagtocht of rustdag
Dag 6. Do. trektocht
Dag 7. Vr. trektocht
Dag 8. Za. vertrek  na ontbijt naar NL/België

 


Reisinformatie E-bikeweek Champcella
In Champcella verblijf je zes nachten op een 2-persoons kamer in onze Bergerie. Tijdens de 2-daagse trektocht slaap je elders. We overnachten dan in een gezellige gite d’etape op 2- of 3 persoons kamers.
We maken eerst vier dagtochten en zoeken de mooiste de trails rond Champcella op. We kunnen alle kanten uit.

Onderweg houden we onze accu goed in de gaten. Zit er nog voldoende power in, dan hup een extra lusje. Voor deze week raden we het gebruik van een tweede accu aan, maar het is niet noodzakelijk. Tijdens onze tochten passeren we genoeg terrasjes of restaurants waar je de accu op kunt laden. We houden dan gewoon een langere pauze. Heerlijk toch !  Daarnaast is het geregeld mogelijk om een tweede accu door Karin naar een terras te laten brengen. Zo wordt onze rugzak niet te zwaar.
Het wordt een week met een hele grote lach om onze mond.

Wil je liever zelfstandig (zonder assistentie/begeleiding) een trektocht maken kijk dan eens bij onze trektochten. Wij organiseren ook weken met 1 dagtocht vanuit Champcella en een 5-daagse trektocht. De trektocht  is gemaakt voor de E-bike. Meer informatie over deze tocht vind je bij deze link.


Moeilijkheidsgraad

De combiweek is voor de gevorderde bike(ste)r. Is een stuk afdalen over een brede gravelweg geen probleem dan kunnen ook minder gevorderde bikers (m/v) mee. 
Er is vaak keuze uit een moeilijke-/ of eenvoudige route. We biken veelal over singletracks. Deze paden vergen het nodige van je techniek.
Klimmen doen we zoveel mogelijk gezamenlijk. Zo nodig kunnen we de groep tijdens het klimmen of afdalen even splitsen.  Iedere dag vertrekken we zo rond half tien en zijn we rond de klok van vier weer terug. Er blijft zo ook wat tijd over om iets anders te doen.

hoogteverschil ± 700 tot 1300 meter per dag
± 35 – 45 kilometer per dag
 6 fietstochten
goede fietsconditie
bij twijfel neem dan eerst contact met ons op

Assistentie/begeleiding
De weken worden begeleid door Karin en Jos. Karin zorgt ervoor dat wij iedere dag aan kunnen schuiven voor een uitgebreid ontbijt en smaakvol diner. Zij verzorgt ook het bagagevervoer. Vanuit onze herberg organiseren we al meer dan 27 jaar mountainbikereizen. Wij kunnen bij de reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons zelf gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.  Omdat we jaren geleden de overstap gemaakt hebben heeft de E-bike heeft weinig geheimen voor ons.

Biking Apart Together’
We rijden onze tochten met behulp van een GPS. Dit betekent dat iedere deelnemer een GPS ter beschikking krijgt. De etappe is daardoor geheel zelfstandig te fietsen. Je bepaalt je eigen ritme en pauzes. Je kunt op deze manier veel vrijheid ervaren. Vanzelfsprekend kan er ook voor gekozen worden om de etappe gezamenlijk te fietsen. Onze ervaring leert dat dit veruit het leukste is. Bovendien bestaat er de mogelijkheid om bij ons een tracker te  huren. Door gebruik te maken van een tracker weten wij precies waar je bent. Tijdens onze tochten fietst Jos ruim voor of achter de groep uit. Hij kan zo bij onverwachte gebeurtenissen assistentie verlenen. Vind je het gezelliger om met Jos mee te fietsen dan kan dat ook.

Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug…….. en je pakt de goede route weer op. Als er tijd beschikbaar is kunnen we je de fijne kneepjes van het navigeren leren.


Aantal deelnemers
Bewust kiezen we ervoor om het aantal deelnemers aan onze reizen klein te houden.
Het minimum aantal deelnemers voor deze week is 6, het maximum is 8.


Data

Vakantie – O – : 2 juli t/m 9 juli 2022

Prijs
De prijs voor deze week bedraagt € 765,=
Je verblijf in La Bergerie op basis van volpension en op een 2-persoonskamer

Een vooruitbetaling vragen wij pas als het zeker is dat de reis doorgaat en de coronapandemie hopelijk achter ons ligtAantal deelnemers
– minimaal : 6
– maximaal: 8
Zelf meenemen
– E-mountainbike (huur mogelijk)
– fietshelm, fietsrugzakje

Inclusief
– overnachtingen op 1/2/3-persoons kamers
– overnachtingen in la Bergerie en gite d’etape
– bagagevervoer en evt. transfers
– ontbijt/ uitgebreid lunchpakket/ diner
– GPS in bruikleen
– Nederlandstalige assistentie en technische ondersteuning
– Bergerie fietsshirt

Terug naar de bikepagina    MTB-programma 2022

Print Friendly, PDF & Email

Print Friendly, PDF & Email