infogthaindividueel - Gîte la Bergerie

‘TransAlpes’ trektocht

Individuele Mountainbiketrektocht

‘Grande Traversée des Hautes Alpes’   
2 juli t/m 27 augustus 2022    Vertrek iedere week
Inschrijven

Inleiding
Het maken van een trektocht is een ander avontuur dan het maken van dagtochten vanuit een standplaats. Een trektocht is een ideale manier om een bepaalde streek te ontdekken. Twee jaar geleden hebben we met reisorganisatie SNP deze trektocht voor de elektrische mountainbike ontwikkeld. De trektocht is met veel zorg voorbereid en verkend.  Het is geen alledaagse reis maar een bijzonder en onvergetelijk avontuur.

De ‘Grande Traversée des Hautes Alpes’
Met deze trektocht maken we een lus door het noordelijke gedeelte van ‘Les Hautes Alpes’  Het is een streek die vooral bekend is onder fietsers. Legendarische cols uit de Tour de France zoals de Galibier of de L’Izoard liggen in deze streek.
Het is een indiviuele reis waarbij een kaart en een GPS je eenvoudig de route wijzen. Het programma start met een verkennende dagtocht rond onze gite in Champcella. De volgende dag start de vijfdaagse trektocht. Deze trektocht rij je met behulp van een GPS zelfstandig. Er is geen lastige transfer per auto naar een beginpunt. Nee je fietst iedere ochtend zo weg. ´s Middags aan het einde van de etappe strijk je voldaan neer op een terras.
Het is een heerlijke combinatie van avontuur en ontspanning. Doordat je eerst een dagtocht maakt is er meer tijd om te acclimatiseren en eventueel aan het materiaal  te wennen. Daarnaast verblijf je tijdens de trektocht tweemaal twee nachten in hetzelfde hotel. Je hoeft dus niet elke dag je tas in te pakken ! Zo is het mogelijk om eens een dag wat rustiger aan te doen en wat tijd in te ruimen voor zwemmen of lekker luieren.

Route en E-Mountainbike
Tijdens deze week fiets je over grote Alpencols zoals de col d’Izoard, col Lautaret en wanneer je zin hebt zelfs de col Galibier. Niet schrikken want je hoeft deze cols niet in één etappe over !  Wij hebben ze verspreid over vijf etappes. De omgeving rond de cols is fabelachtig mooi.

De route volgt voornamelijk brede gravelwegen en eenvoudige singletracks. Om de route niet te zwaar te maken, gaat een beklimming zoals bijvoorbeeld de col de l’Izoard over de asfaltweg. Zou je wat meer door het terrein willen fietsen dan hebben wij allerlei alternatieven voor je beschikbaar. De alternatieven kan je in de GPS downloaden. De route wordt dan wel zwaarder en technischer.

Je krijgt van ons ook detailkaarten mee waar de routes en de varianten op ingetekend staan. De kaarten krijg je in bruikleen.

Om eenvoudiger over de cols te komen is het mogelijk om een E-mountainbike te huren. Het klimmen en rijden van de etappes wordt zo een stuk eenvoudiger. Je gaat meer van het fietsen en de omgeving waarin je fietst genieten. Heb je twijfel over je conditie of klimcapaciteiten schroom dan niet om een E-bike te huren. Dichtbij is een verhuurbedrijf. Zij verhuren hoogwaardige diverse soorten E-Bikes van volledig geveerde fietsen tot modellen die meer voor een gebruik op de weg gericht zijn.

De huurprijs voor een topmodel E-mountainbike volledig geveerd met verstelbare zadelpen, een 650 watt accu en hoogwaardig afgemonteerd, bedraagt voor 6 dagen (2021) 330,= euro. Voor een volledig geveerde E-mountainbike zonder verstelbare zadelpen en met een 500 watt accu bedraagt de huurprijs voor 6 dagen (2021) 300,= . De huurprijs voor een E-mountainbike (hardtail) met alleen een verende voorvork en een 500 watt accu bedraagt voor 6 dagen 210,=.

Rijden met een GPS
Alle etappes rij je deze week zelfstandig met behulp van een GPS. Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug en je pakt de goede route weer op.
Voor je veiligheid is het mogelijk om bij ons een tracker te huren. De tracker zendt continue een signaal uit. Door gebruik te maken van een tracker weten wij in geval van nood/pech precies waar je bent.

Programma trektocht

Dag Vrijdag   naar Frankrijk
Dag 1. Zaterdag aankomst  in Champcella vanaf 15.00
Dag 2. Zondag dagtocht  
Dag 3. Maandag trektocht Champcella – Aiguilles
Dag 4. Dinsdag trektocht Aiguilles – Aiguilles
Dag 5. Woensdag trektocht Aiguilles – Briancon (Over de col l’Izoard)
Dag 6. Donderdag trektocht Briancon – Briancon (Naar col Galibier)
Dag 7. Vrijdag trektocht Briancon – Champcella
Dag 8. Zaterdag vertrek na ontbijt naar NL/België

 

Reisinformatie Champcella

In Champcella verblijf je drie nachten op een 2-persoons kamer in onze Bergerie. Dat zijn de eerste twee nachten van je verblijf en de laatste nacht. De overige vier nachten slaap je elders. Tijdens de vijfdaagse trektocht verblijf je de eerste twee nachten in Aiguilles en daarna twee nachten in Briancon. Je  overnacht dan in gezellige kleine hotelletjes op 1 of 2-persoons kamers met eigen sanitair.
Als de hotels in Aiguilles of Briancon vol zijn dan proberen wij uit te wijken naar goede vervangende accomodaties. De reis bevestigen wij pas als we akkoord hebben van de hotels.

Je verblijf in Champcella en in Aiguilles is op basis van overnachting, ontbijt en diner. In Briancon op basis van overnachting en ontbijt. Alle dagen verzorg je zelf de lunches.

Een mooi reisverslag van Kees Lucassen over onze eerste ‘Grande Traversée des Hautes Alpes’ staat op de site bij Op Pad


Moeilijkheidsgraad

De trektocht is voor de licht gevorderde bike(ste)r. 
Er is vaak keuze uit een moeilijke-/ of eenvoudige route.  Daar waar mogelijk fiets je over een heerlijk eenvoudige singletrack. Deze paden vragen iets meer van je techniek.

hoogteverschil ± 700 tot 1300 meter per dag
± 35 – 45 kilometer per dag
 6 fietstochten
goede fietsconditie
bij twijfel neem dan eerst contact met ons op
 

Assistentie/bagagevervoer
De weken worden begeleid door Karin en Jos. Karin blijft in  ‘la Bergerie’. Jos neemt het bagagevervoer op zich en kan onderweg voor assistentie zorgen. Vanuit onze herberg organiseren we al meer dan 25 jaar mountainbikereizen. Wij kunnen bij al onze reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons zelf gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.


Data individuele trektocht ‘GTHA’ seizoen 2022
Vakantie – G -: 2 juli t/m 9 juli
Vakantie – H -: 9 juli t/m 16 juli
Vakantie – I -: 16 juli t/m 23 juli
Vakantie – J -: 23 juli t/m 30 juli
Vakantie – K -: 30 juli t/m 6 augustus
Vakantie – L -: 6 augustus t/m 13 augustus
Vakantie – M -: 13 augustus t/m 20 augustus
Vakantie – N -: 20 augustus t/m 27 augustus

Prijs
De prijs voor deze tocht bedraagt € 825 ,=   (Prijs is per persoon bij minimale deelname van 2 personen)
Een vooruitbetaling vragen wij pas als het zeker is dat de reis doorgaat en de coronapandemie hopelijk achter ons ligt.

Ps. Wij moeten voor deze reis de hotels vroegtijdig boeken. Voor deze reis geldt daarom een andere annuleringsregeling dan onze eigen annuleringsvoorwaarden. Meer informatie kunnen wij je geven.

Aantal deelnemers
– minimaal : 2
– maximaal : 8
Zelf meenemen
– mountainbike (huur E-Bike mogelijk)
– fietshelm, fietsrugzakje


Inclusief

– overnachtingen op 2-persoons kamers
– ontbijt + diner in Champcella en Aiguilles
– overnachtingen + ontbijt Briancon
– bagagevervoer
– bij nood of pech assistentie/ondersteuning
– GPS in bruikleen
Bijkomende kosten
– heen-/en terugreis
– reis-/annuleringsverzekering
– lunches gedurende de week
– diners in Briancon
– persoonlijke uitgaven
– evt. huur e-bike
– toeslag 1-persoonskamer

Terug naar de bikepagina    MTB-programma 2022

Print Friendly, PDF & Email

Print Friendly, PDF & Email