‘TransAlpes’ Trektocht

Combiweek XL

‘Die-Day’ – ‘TransClairette’
15 mei t/m 22 mei 2021

8 dagen/7 overnachtingen

Inschrijven

 
  Verschillende keren zijn wij met onze ‘Chemins du Soleil – Nord’ trektocht door Die gekomen. Elke keer was het er feest. Die is een levendige plaats en ligt ingeklemd tussen de wijnvelden en de bergen van de Vercors. De wijnvelden spelen pas op het einde van iedere dag een rol bij het inschenken van een lekker aperitiefje. Zo’n aperitief (de beroemde Clairette) slaan we niet over maar wij komen natuurlijk vooral voor de heerlijke paden die rondom Die te vinden zijn.
Laat je geen rad voor ogen draaien want rondom Die liggen fantastische trails en afdalingen die niet onderdoen voor afdalingen in de Alpen. De cols die we beklimmen maar vooral de paden die we daarna afdalen staan garant voor een uitdagende mountainbikeweek. Af en toe scheren we langs de steile kammen van de uitlopers van het Vercors plateau. Het is zeer spectaculair en een lust voor het oog en de wielen. In Die verblijf je in een gezellig hotel.
Op woensdag en donderdag slapen we elders want dan zijn we onderweg voor een kleine 3-daagse trektocht.


Programma ‘Combiweek XL’ – ‘Die-Day’

Dag Vr.  naar Frankrijk
Dag 1. Za. tocht  aankomst Die
Dag 2. Zo dagtocht
Dag 3. Ma. dagtocht
Dag 4. Di. dagtocht
Dag 5. Wo. trektocht
Dag 6. Do. trektocht
Dag 7. Vr. trektocht
Dag 8. Za. vertrek  na ontbijt naar NL/België

 


Reisinformatie
Je verblijft deze week de eerste vier nachten en de laatste nacht in Die in een eenvoudig hotel op een 2/3 persoons kamer. Tijdens de 3-daagse trektocht slaap je op 2/4 persoons kamers in een gite of hotel. Alle overnachtingen deze week zijn op basis van volpension: ontbijt; uitgebreid (pret)lunchpakket en diner.

We blijven zoveel mogelijk in de omgeving van Die biken. Maar hebben we zin en tijd dan kunnen we ook de fietsen op onze fietstrailer binden en in de dichtbij en hogerop gelegen Vercors gaan rijden. Er volgt dan een korte transfer naar een mooie trail in de buurt. We kunnen alle kanten op !


Moeilijkheidsgraad

Deze week is voor de gevorderde bike(ste)r. Is een stuk afdalen over een brede gravelweg geen probleem dan kunnen ook minder gevorderde bikers (m/v) mee. 
Er is vaak keuze uit een moeilijke-/ of eenvoudige route. We biken veelal over singletracks. Deze paden vergen het nodige van je techniek.
Klimmen doen we zoveel mogelijk gezamenlijk. Zo nodig kunnen we de groep tijdens het klimmen of afdalen even splitsen.  Iedere dag vertrekken we zo rond half tien en zijn we rond de klok van vier weer terug. Er blijft zo ook wat tijd over om iets anders te doen.

hoogteverschil ± 1000 tot 1800 meter per dag
± 35 – 45 kilometer per dag
 7 fietstochten
goede fietsconditie
bij twijfel neem dan eerst contact met ons op

Assistentie/begeleiding
De weken worden begeleid door Karin en Jos. Vanuit onze herberg organiseren we al meer dan 25 jaar mountainbikereizen. Wij kunnen bij de reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons zelf gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.


‘Biking Apart Together’
We rijden onze tochten met behulp van een GPS. Dit betekent dat iedere deelnemer een GPS ter beschikking krijgt. De etappe is daardoor geheel zelfstandig te fietsen. Je bepaalt je eigen ritme en pauzes. Je kunt op deze manier veel vrijheid ervaren. Vanzelfsprekend kan er ook voor gekozen worden om de etappe gezamenlijk te fietsen. Onze ervaring leert dat dit veruit het leukste is. Bovendien bestaat er de mogelijkheid om bij ons een tracker te  huren. Door gebruik te maken van een tracker weten wij precies waar je bent. Tijdens onze tochten fietst Jos ruim voor of achter de groep uit. Hij kan zo bij onverwachte gebeurtenissen assistentie verlenen. Vind je het gezelliger om met Jos mee te fietsen dan kan dat ook.

Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug…….. en je pakt de goede route weer op. Als er tijd beschikbaar is kunnen we je de fijne kneepjes van het navigeren met een GPS leren.


Onderweg en bagagevervoer

Karin zorgt ervoor dat de bagage tijdens de trektocht naar de volgende overnachtingsplaatsen vervoerd wordt.


De mountainbike en de berijder

Beiden dienen in goede conditie te zijn. Zorg er voor dat de bike in orde is. Een cassette achter met 46 tanden of meer (20 of 22 voor) is echt geen overbodige luxe en eigenlijk een must. We beklimmen soms grote alpencols.
Zorg er ook voor dat de remmen in perfecte conditie zijn. Een paar nieuwe pantoffels om je wielen kan geen kwaad. Wij adviseren brede tubeless banden (2.35 of meer voor, en iets minder breed achter).
Een ‘dropper’ (verstelbare zadelpen) is ontzettend handig en kniebeschermers zijn bijna noodzakelijk.
Soms moet je tijdens een etappe je fiets even dragen. In zo’n situatie voldoen fietsloopschoenen beter dan MTB-schoenen met een knalharde zool. Heb je specifieke onderdelen op je fiets (bijv. remschijven + blokken, speciale wielen) denk er dan aan dat (exotische) onderdelen moeilijk verkrijgbaar zijn. Er is geen fietsenzaak om de hoek. Neem zelf een reserve-achterpad en enkele spaken mee.

In de auto hebben we (beperkt) de nodige dingen bij ons zoals; grote fietspomp, binnen/buitenbanden, div. kabels, reservederailleur, pedalen etc. In geval van nood/pech kunnen deze artikelen bij ons gekocht worden. Zelf dien je te zorgen voor minimaal twee reserve-binnenbanden, reserve remblokken, kleine reparatieset en een fietspompje. Deze spullen gaan standaard in je dagrugzak. Jos heeft een EHBO set.
Zorg ook voor voldoende contant geld voor onderweg. Natuurlijk stoppen we regelmatig bij een lekker terras. Het gebruik van een creditcard is in Frankrijk en Italie goed ingeburgerd.


Aantal deelnemers
Bewust kiezen we ervoor om het aantal deelnemers aan onze reizen klein te houden. Het minimum aantal deelnemers voor deze week is 6, het maximum is 8.


Data

Vakantie C:  15 mei t/m 22 mei 2021


Prijs

€ 895,=
Een vooruitbetaling vragen wij dit jaar pas als het zeker is dat de reis doorgaat en de coronapandemie hopelijk achter ons ligt.

Aantal deelnemers
– minimaal : 6
– maximaal: 8
Zelf meenemen
– mountainbike
– fietshelm, fietsrugzakje


Inclusief

– overnachtingen op 2/3/4-persoons kamers
– bagagevervoer en evt. transfers
– ontbijt/ uitgebreid lunchpakket/ diner
– Nederlandstalige assistentie en technische ondersteuning
– Bergerie fietsshirt
– GPS in bruikleen

Bijkomende kosten

– heen-/en terugreis
– reis-/annuleringsverzekering

Terug naar de bikepagina    MTB-programma 2021

Print Friendly, PDF & Email

Print Friendly, PDF & Email