‘TransAlpes’ trektochten

Mountainbikevakantie Trektocht

Frankrijk en Italië
Diverse locaties

(7-8 dagen / 6-7 overnachtingen)

Inschrijven

 

Voor mountainbikers (m/v) die op zoek zijn naar een bijzondere tocht, hebben we verschillende trektochten die alle windrichtingen uitgaan. De enerverende tochten zijn uitgegroeid tot een echte specialiteit van het huis.
Alle tochten worden met veel zorg voorbereid. Ze zijn samengesteld voor de gevorderde mountainbiker en staan garant voor een onvergetelijk avontuur. De tochten voeren je over schitterende tracks door een prachtig decor. Afhankelijk van de tocht kan het decor wisselen van het machtige hooggebergte tot de zee!
We biken regelmatig over paden die voor anderen verborgen blijven. Vanzelfsprekend moeten op je mountainbike alle registers open. Een betere manier om een streek te ontdekken is er niet. 
Je bagage wordt per auto vervoerd zodat je optimaal van het mountainbiken kunt genieten. Zo nodig kunnen we de routes aan de deelnemers aanpassen en niet andersom.

We hebben voor 2019 weer nieuwe trektochten en wel;
de ’Combiweken XL’ – vanuit Champcella en op Corsica zijn een opstap naar een volledige trektocht !
• de ‘TransCorsica ‘Sud’ –  deze zalige tocht hebben we al eens in ons programma gehad maar is vernieuwd !
• de ‘TransQueyras V.3.0’ – een pittige nieuwe tocht door de wonderschone Queyras en een snuif Piemonte !
de ‘Grande Traversée des Hautes Alpes’ – een heerlijke individuele trektocht door ons departement !

 


Data: ‘TransAlpes’ trekkings

Trektochten: – C en T –
04.05 t/m 11.05.2019  (‘Sud’)
05.10 t/m 12.10.2019  (‘Nord’)
 ‘TransCorsica’ – ‘Nord/Sud’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
  Bewaren we het mooist voor het begin, of het laatst van het seizoen ? Moeilijk om te beantwoorden. Feit is wel dat mountainbiken op Corsica zeer bijzonder en avontuurlijk is. De tochten zijn met geen enkele andere trektocht te vergelijken. We biken geregeld pal langs de diepblauwe zee maar draaien ook veelvuldig de mooie Corsicaanse bergen in. Je waant je soms ergens in de Pacific. Laat je geen zand in de ogen strooien want de tocht is voor de gevorderde biker. Het Noorden van Corsica is woest en verlaten. De trektocht op het zuidelijke gedeelte is iets toegankelijker, maar het blijft kruidig én Corsica.
Trektocht: – F –
01.06 t/m 08.06.2019
‘Chemins du Soleil’ -‘Sud’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
  Al jaren hebben we deze tocht in ons programma. Niet voor niets want het is een van onze favoriete tochten geworden. Mountainbiken vanuit de bergen naar de zee is een ongeëvenaarde belevenis. Onderweg kom je regelmatig even adem te kort vanwege de fraaie landschappen maar vooral ook door de uitdagende tracks. Het landschap zie je iedere dag veranderen. Tot vrijwel de laatste paar kilometers blijft de zee verscholen. Op het laatst biken we nog over een gedeelte van het parcours van de beruchte ‘Roc d’Azur’. Dan plotsklaps zit het er op en draaien we het strand van Frejus op. Zo jammer….
Trektocht: – G –
29.06 t/m 06.07.2019
 ‘TransPiemonte’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
 Over een iets gewijzigd parcours trekken we door deze magnifieke streek. Het Noordelijke gedeelte van de Piemonte wordt wel tot een van de mooiste mountainbikegebieden van Europa gerekend. Terecht ? Wij vinden van wel. De keuken in de Piemonte en de tracks zijn echt top. Gelijk tijdens de eerste etappe trekken we over een van de hoogste cols van Europa de col Agnel. Het is een erg afwisselende tocht door een fantastisch berggebied. Zet je schrap, maar geniet vooral !
Trektocht: – O –
24.08 t/m 31.08.2019
 ‘TransMaurienne’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
 Ooit op een gletsjer gefietst ? Wij niet, maar dat gaat met deze tocht hopelijk veranderen. We biken door het echte hooggebergte. Geregeld moeten we even pauzeren om van de vele vijf sterren uitzichten te genieten. Na de beklimming van de Galibier duiken we de ‘Maurienne’ in en komen we via het prachtige plateau Emparis terug. Een mooiere plek om te mountainbiken bestaat naar ons idee niet.
Trektocht: – P – *Nieuw*
31.08 t/m  07.09.2019
‘TransQueyras’  V.3.0
* Fotoverslag en informatie over de tocht
 Twintig jaar geleden was de tocht door de Queyras onze eerste trektocht. De zonnige Queyras is uitermate geschikt om er heerlijk te biken. De streek is het koninkrijk van de singletrackliefhebber. Het aanbod aan prachtige trails is onuitputtelijk. Het kon niet uitblijven dat we een derde tocht door deze zalige streek ontworpen hebben. We zoeken met versie 3.0 vooral de hoek rond de Monte Viso op en duiken ook even kort Italië in.
Trektocht: – Q –
 07.09 t/m  14.09.2019
‘TransQueyras’  V.2.0
* Fotoverslag en informatie over de tocht
  We kunnen het grote aanbod aan mooie tochten in de Queyras onmogelijk in één tocht stoppen. Na de ‘TransQueyras’ V.1.o hebben we vorig jaar als opvolger deze tocht gemaakt. En ‘oh boy’, ook deze was om te zoenen zo mooi. Het noordelijke- (Cervieres) en het westelijke gedeelte (Ceillac) zijn in de 2.0 versie de smaakmakers. Voordat we aan de laatste etappe beginnen, maken we in Ceillac even pas op de plaats. We blijven in een oergezellige hut 2 nachten en kunnen dubbel zo lang hier heerlijk rondtoeren.
Trektocht: – R –   
 14.09 t/m 22.09.2019
 ‘Giro Valdesi’  V.2.0
* Fotoverslag en informatie over de tocht
  Hoewel we de streek rondom Sestriere vooral intrekken om er lekker te mountainbiken, zijn de gastvrijheid en heerlijke eten belangrijke motieven om geregeld bij onze buren op visite te gaan. En…. onze buren hebben ons nooit teleurgesteld ! Hoe kan het ook anders als de Monte Chaberton, Albergian of de Strada Assietta in deze magnifieke en smaakvolle tocht zitten. Smullen hoor, maar pas op want het smaakt naar meer !
Trektocht/Combiweek : – H t/m N –
06.07 t/m 24.08.2019 (start iedere week)
‘Grande Traversee des Hautes Alpes’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
 Een heerlijke tocht die we samen met reisorganisatie SNP hebben ontwikkeld. De ‘Grande Traversee des Hautes Alpes’ is een individuele reis. Je rijdt de etappes zelfstandig met behulp van een GPS. De etappes voeren je door een imposant berglandschap. Onderweg passeer je beroemde cols zoals de l’Izoard of de Galibier. De week is speciaal voor het gebruik van een  E-bike gemaakt. Natuurlijk kan je de tocht ook op een mountainbike zonder ondersteuning rijden. Een E-bike kan je via ons huren.

 

 
Reisinformatie

De makkelijkste manier om naar Zuid-Frankrijk te komen is vliegen of met de eigen auto. Kom je met de eigen auto dan is carpoolen met andere deelnemers de allerbeste optie. 
Op onze website kan je een uitvoerige routebeschrijving en meer tips om in Champcella te komen vinden.

Voor de trektocht  ‘TransCorsica’ kan er goedkoop naar Toulon/Nice of Bastia/Ajaccio gevlogen worden. Op de genoemde steden vliegen diverse maatschappijen. Voor de tochten op Corsica raden we het vliegen sterk aan.

De ’Chemins du Soleil – Sud -’ start nabij Digne les Bains. Vanuit Nederland/België gaat het over snelwegen naar Grenoble. Na Grenoble gaat het verder over een goede tweebaansweg naar Gap/Barcelonette/Digne. Op zaterdag is er een transfer per auto terug naar onze startplaats.

De ’TransPiemonte’; ’Giro Valdesi’; de ‘TransQueyras’; de ’TransMaurienne’ en de ‘Grande Traversee des Hautes Alpes tochten starten en eindigen in Champcella.

Voor alle trektochten geldt dat alle eventuele transfers vanuit de finishplaatsen naar de startplaatsen bij de prijs zijn inbegrepen. De reiskosten vanuit Belgie of Nederland, naar de start-en finishplaatsen zijn niet in de prijs inbegrepen.

Programma

vr.  vertrek per auto, trein of vliegtuig naar Frankrijk
Dag 1. za. aankomst ‘s avonds briefing.
Dag 2. zo. fietstocht Van zo. t/m za. wordt er in totaal zes dagen gefietst. De trektochten hebben geen rustdag. Het exacte programma wordt ‘s avonds op de aankomstdag bekend gemaakt.
Dag 3. ma. fietstocht
Dag 4. di. fietstocht
Dag 5. wo. fietstocht
Dag 6. do. fietstocht
Dag 7. vr. fietstocht
Dag 8. zat. vertrek per auto, trein of vliegtuig naar huis.


Moeilijkheidsgraad
– perfect beheersen van schakel-, rem- en stuurtechniek
– hoogteverschil ± 1700 tot soms 2500 meter per dag
– ± 40 – 60 kilometer per dag, met veel singletracks
– 6 of 7 pittige fietstochten door de Alpen of op Corsica
– puike fietsconditie

Bijkomende kosten
– heen-/en terugreis
– reis-/annuleringsverzekering
– evt. kosten liftpas (€10,=)


Overnachten
Gedurende de week verblijf je in gezellige en sfeervolle berghutten, hotels en pensions. Je slaapt op 2/3- of soms op meerpersoonskamers. Overal wordt voor je gekookt. Een uitgebreid  lunchpakket is bij de reis inbegrepen.


Aantal deelnemers
-minimaal 6
-maximaal 10

6a

Zelf meenemen
– mountainbike, helm,
– dagrugzak
– persoonlijke bagage
– Kleine EHBO set
– zie ook uitgebreide info bij de beschrijving over de tochten

7a


Inclusief

– overnachtingen in div. accommodaties
– bagagevervoer
– ontbijt/ lunchpakket/ diner
– Bergerie herinneringsshirt
– Nederlandstalige assistentie
– GPS tracks
– zie ook uitgebreide info bij de beschrijving over de tocht