‘TransAlpes’ trektochten

Mountainbikevakantie Trektocht/Combiweek

Frankrijk en Italië
Diverse locaties

(7-8 dagen / 6-7 overnachtingen)

Inschrijven

Voor mountainbikers (m/v) die op zoek zijn naar een bijzondere mountainbikevakantie, hebben we tochten die alle windrichtingen uitgaan. De enerverende trektochten zijn uitgegroeid tot een specialiteit van het huis. Ze worden met veel zorg voorbereid en zijn voor de gevorderde mountainbiker. Zo nodig kunnen we de routes aan de deelnemers aanpassen en niet andersom ! We biken regelmatig over paden die voor anderen verborgen blijven. Afhankelijk van de tocht kan het decor wisselen van het machtige hooggebergte tot de zee! Vanzelfsprekend moeten op je mountainbike alle registers open. Een betere manier om een streek te ontdekken is er niet. 
Je bagage wordt per auto vervoerd. Je kunt daardoor optimaal van het mountainbiken genieten. Let’s go !

We hebben voor 2021 enkele nieuwe tochten en wel;
• de ’Trans Queyras 4.0 – De laatste versie door dit fantastische gebied en
diverse ‘Combiweken XL’ – Div. speelterreinen samengeperst in één week.
Deze combiweken zijn een combinatie van eerst 2-3 dagtochten en dan een trektocht.


Corona:
Voor ons mountainbikeprogramma 2021 hebben we er bewust voor gekozen om meer combiweken in plaats van trektochten te organiseren. Tijdens de combiweken hebben we minder verplaatsingen naar andere overnachtingsplaatsen.  We lopen daardoor minder risico om met corona besmet te raken. Vaak zijn we de enige gasten op ons overnachtingsadres. Ook proberen we zo veel mogelijk 2-3 persoons kamers te reserveren. Eenmaal weer op de fiets en met een lekker zonnetje op je bol, begint het zorgeloze genieten.

Gooit Corona roet in ons eten en kan een tocht onverhoopt niet doorgaan dan is er altijd de mogelijkheid om uit te wijken naar onze coronavrije Bergerie in Champcella. Vanuit Champcella kunnen we dan een alternatief programma maken.

Ambiance in Valle Maira 2020


Data: ‘TransAlpes’ trekkings en Combiweken XL

Combiweek XL : – A – N – O
10.04 t/m 17.04.2021
2.10 t/m 9.10.2021 (vol)
9.10 t/m 16.10.2021
Algajola/Corsica’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
  Plannen we de mooiste weken aan het begin en einde van ons seizoen ? Moeilijk om te beantwoorden. Feit is wel dat mountainbiken op Corsica zeer bijzonder en avontuurlijk is. Op Corsica biken we de eerste dagen rond onze standplaats, het oude vissersdorp Algajola.  De uitvalsbasis is een gezellig hotel. Het ligt pal aan zee. Dichter aan zee kan niet want dan zou het hotel in het water staan. Rond Algajola liggen eeuwenoude paden. Over deze ‘Asterix en Obelix’-paden, die soms pal langs zee lopen, is het heerlijk mountainbiken. Tijdens de trektocht gaan we meer door het ruwe  achterland en de bergen.
Combiweek: – B –
24.04 t/m 01.05.2021
‘Stage du Soleil’ – Fréjus – Cote d’Azur
* Fotoverslag en informatie over de tocht
  Een voorschot op de zomer nemen we met deze week aan de Côte d’Azur. Fréjus is onze verblijfplaats. Begin oktober wordt hier het grootste mountainbike-evenement ter wereld gehouden: de Roc d’Azur. Dan is het er filerijden. Nu kunnen wij in alle rust over de paden van de ‘Roc’ en de omgeving cruisen. We biken door de schitterende kuststreek rond Frejus. De bergen en heuvels eindigen bijna in zee. Genieten hoor ! Spelenderwijs zijn we in deze week onze skills en conditie aan het opvijzelen.
Combiweek XL: – C –           *Nieuw*
15.05 t/m 22.05.2021
‘Die – Day’ – TransClairette – Drome
* Fotoverslag en informatie over de tocht
   De streek de ‘Drome’ met als hoofdplaats Die is een gebied waar je het gehele jaar fantastisch kunt biken. Draai je rechtsaf dan merk je gelijk de ‘zuiderse’ sfeer. Ga je linksaf dan knal je tegen de prachtige uitlopers en kalkrotsen van de Vercors aan. Je zult versteld staan van de uitdagende tracks en de vele  flowy trails. Een heerlijke streek om in het voorjaar te vertoeven. Hebben we zin en tijd dan kunnen we een uitstap maken naar de hoge plateaus van de Vercors.
Combiweken XL: – D –    *Nieuw*
26.06 t/m 03.07.2021
Mont Ventoux’ en ‘Terres Noires’
’50 Tinten Grijs’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
  Vaak passeren we tijdens een trektocht gebieden waarbij je uitroept…’Holy Moly..schitterend, hier zou ik nog nog wel wat langer willen blijven’ ! De berg der bergen, de Mont Ventoux en de unieke ‘Terres Noires’ bij Digne les Bains zijn twee van die speeltuinen. Je raakt er niet uitgespeeld en daarom blijven we in beide gebieden enkele dagen.
Die kale Mont Ventoux moet je een keer in je leven beklommen en afgedaald hebben. Maar vergeet ook de prachtige omgeving rond de Ventoux niet. We zitten in de Provence. Iedere dag trekt er een bonte stoet fietsers over de weg omhoog. Wij fietsen off-road heerlijk in alle rust naar de top. Tussendoor verplaatsen we ons. Spanning en opwinding zijn in deze week gegarandeerd !
Trektocht: – E – 
05.06 t/m 12.06.2021
‘Chemins du Soleil’ – Sud 
* Fotoverslag en informatie over de tocht
   Al jaren hebben we deze tocht in ons programma. Niet voor niets want het is een van onze favoriete tochten geworden. Mountainbiken vanuit de bergen naar de zee is een ongeëvenaarde belevenis. Onderweg kom je regelmatig even adem te kort vanwege de fraaie landschappen maar ook door de uitdagende tracks. Het landschap zie je iedere dag veranderen. Vrijwel tot de laatste kilometers blijft de zee verscholen. Op het laatst biken we nog over een gedeelte van het parcours van de beruchte ‘Roc d’Azur’. Dan plotsklaps zit het er op en draaien we het strand van Frejus op. Zo jammer….
Combiweek XL: – F –            *Nieuw*
26.06 t/m 03.07.2021 (geannuleerd)
‘Raid Hannibal’ –  ‘Haute Maurienne’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
  We biken tijdens deze tocht door een ander Frans berggebied; de Savoie. Omdat het zo dichtbij en erg mooi is maken we – sorry, maar we kunnen er geen genoeg van krijgen – ook een uitstap naar Susa in ‘Bella Italia’. We biken door het hogere gedeelte van de Maurienne-vallei. De uitzichten die we geregeld hebben op de gletsjers en de vallei zijn majestueus. We biken langs oude forten en verstilde oude dorpen maar schuwen het ook niet om een col te bedwingen. Alle moeite wordt beloond.
Trektocht (individueel) : – G – t/m – N –
03.07 t/m 28.08.2021 (start iedere week)
‘Grande Traversee des Hautes Alpes’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
  Een heerlijke tocht die we samen met reisorganisatie SNP hebben ontwikkeld. De ‘Grande Traversee des Hautes Alpes’ is een individuele reis. Je rijdt de etappes zelfstandig met behulp van een GPS. De etappes voeren je door een imposant berglandschap. Onderweg passeer je beroemde cols zoals de l’Izoard of de Galibier. De week is speciaal voor het gebruik van een  E-bike gemaakt. Natuurlijk kun je de tocht ook op een mountainbike zonder ondersteuning rijden. Een E-bike is via ons te huren.
Combiweken XL: – Q – R     *Nieuw*
28.08 t/m 04.09.2021 – ‘Bassa’
04.09 t/m 11.09.2021 – ‘Alta’
‘Valli Stura en Maira’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
  Week Q en R zijn twee verschillende tochten. Vorig jaar hebben we deze tocht voor het eerst gereden en verheugen ons er al weer enorm op. We bezoeken twee valleien die tot de mooiste mountainbikegebieden van Europa worden gerekend. De fantastische Maira vallei wordt herhaaldelijk doorkruist met onze TransPiemonte tocht. De Valle Stura grenst aan de Mairavallei en is minder bekend. Ook hier zijn talloze zalige trails te vinden. We verplaatsen ons deze week 2 of 3 keer en verblijven in comfortabele en sfeervolle hotels. P.s. Ach nog iets vergeten te vermelden….die Piemontese keuken; zalig ! Wat een streek.
Trektocht : – S –           *Nieuw*
11.09 t/m 18.09.2021
‘TransQueyras’ V.4.0
* Fotoverslag en informatie over de tocht
    Met de vierde versie van deze trektocht door de magnifieke Queyras zoeken we vooral de westkant van dit mountainbikeparadijs op. Voor mooie tracks hoeven we niet ver te zoeken. Het wordt moeilijk om een keuze te maken. Je fietst langs verstilde bergmeren en tikt een drieduizender aan: de Tête Vautisse – de huisberg en beschermheilige van ons dorp. De beklimming van deze bergreus kan eenvoudig overgeslagen worden hoor. De Vautisse beklimmen we op de laatste dag als we goed zijn ingereden. Vanaf de top gaat het in één streep, over een heerlijke trail naar de finish in Champcella. De laatste trakteert !


Reisinformatie
De makkelijkste manier om naar Zuid-Frankrijk te komen is vliegen of met de eigen auto. Kom je met de eigen auto dan is carpoolen met andere deelnemers de allerbeste optie. 
Op onze website kan je een uitvoerige routebeschrijving en meer tips om in Champcella te komen vinden.

Voor de trektocht  ‘TransCorsica’ kan er goedkoop naar Toulon/Nice of Bastia/Ajaccio gevlogen worden. Op de genoemde steden vliegen diverse maatschappijen. Voor de tochten op Corsica raden we het vliegen sterk aan.

De ’Chemins du Soleil – Sud -’ start nabij Digne les Bains. Vanuit Nederland/België gaat het over snelwegen naar Grenoble. Na Grenoble gaat het verder over een goede tweebaansweg naar Gap/Barcelonette/Digne. Op zaterdag is er een transfer per auto terug naar onze startplaats.

De ‘TransQueyras’ trektocht en de ‘Grande Traversee des Hautes Alpes trektochten starten in Champcella.

De overige reizen hebben andere start- en finishplaatsen. Informatie hierover staat bij de reis vermeld.

Voor alle trektochten geldt dat alle eventuele transfers vanuit de finishplaatsen naar de startplaatsen bij de prijs zijn inbegrepen. De reiskosten vanuit Belgie of Nederland, naar de start-en finishplaatsen zijn niet in de prijs inbegrepen.

Programma

vr.  vertrek per auto, trein of vliegtuig naar Frankrijk/Italië
Dag 1. za. aankomst ’s avonds briefing.
Dag 2. zo. fietstocht Van zo. t/m za. wordt er in totaal zes dagen gefietst. De combi- of trektochten hebben geen rustdag. Het exacte programma wordt ’s avonds op de aankomstdag bekend gemaakt.
Dag 3. ma. fietstocht
Dag 4. di. fietstocht
Dag 5. wo. fietstocht
Dag 6. do. fietstocht
Dag 7. vr. fietstocht
Dag 8. zat. vertrek per auto, trein of vliegtuig naar huis.


Moeilijkheidsgraad
– perfect beheersen van schakel-, rem- en stuurtechniek
– hoogteverschil ± 1700 tot soms 2500 meter per dag
– ± 40 – 50 kilometer per dag, met veel singletracks
– 6 of 7 pittige fietstochten door de Alpen of op Corsica
– puike fietsconditie

Bijkomende kosten
– heen-/en terugreis
– reis-/annuleringsverzekering
– evt. kosten liftpas (€10,=)

Overnachten
Gedurende de week verblijf je in gezellige en sfeervolle berghutten, hotels en pensions. Je slaapt op 2/3- of soms op meerpersoonskamers. Overal wordt voor je gekookt. Een uitgebreid  lunchpakket is bij de reis inbegrepen.

Aantal deelnemers
-minimaal 6
-maximaal 10

6a

Zelf meenemen
– mountainbike, helm,
– dagrugzak
– persoonlijke bagage
– Kleine EHBO set

7a


Inclusief

– overnachtingen in div. accommodaties
– bagagevervoer
– ontbijt/ lunchpakket/ diner
– Bergerie herinneringsshirt
– Nederlandstalige assistentie

 

Print Friendly, PDF & Email