‘TransAlpes’ trektochten

Mountainbikevakantie Trektocht

Frankrijk en Italië
Diverse locaties

(7-8 dagen / 6-7 overnachtingen)

Inschrijven

Voor mountainbikers (m/v) die op zoek zijn naar een bijzondere mountainbikevakantie, hebben we tochten die alle windrichtingen uitgaan. De enerverende trektochten zijn uitgegroeid tot een specialiteit van het huis. Ze worden met veel zorg voorbereid en zijn voor de gevorderde mountainbiker. Zo nodig kunnen we de routes aan de deelnemers aanpassen en niet andersom ! We biken regelmatig over paden die voor anderen verborgen blijven. Afhankelijk van de tocht kan het decor wisselen van het machtige hooggebergte tot de zee! Vanzelfsprekend moeten op je mountainbike alle registers open. Een betere manier om een streek te ontdekken is er niet. 
Je bagage wordt per auto vervoerd. Je kunt daardoor optimaal van het mountainbiken genieten. Let’s go !

We hebben voor 2020 nieuwe trektochten en wel;
• de ’TransVaucluse’ – Mont Ventoux
de ‘Combiweken XL’ – Div. speelterreinen samengeperst in één week !
• de ‘TransHauteMaurienne’ – Heerlijk biken door de Savoie en Italië


Data: ‘TransAlpes’ trekkings

Trektochten: – A – en – U –
11.04 t/m 18.04.2020  (‘Sud’)
10.10 t/m 17.10.2020  (‘Nord’)
 ‘TransCorsica’ – ‘Nord/Sud’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
  Bewaren we het mooist voor het begin of het laatst van het seizoen ? Moeilijk om te beantwoorden. Feit is wel dat mountainbiken op Corsica zeer bijzonder en avontuurlijk is. De tochten zijn met geen enkele andere trektocht te vergelijken. We biken geregeld pal langs de diepblauwe zee maar draaien ook veelvuldig de Corsicaanse bergen in. Laat je geen zand in de ogen strooien want de tochten zijn voor de gevorderde biker. Het Noorden van Corsica is woest en verlaten. De trektocht op het zuidelijke gedeelte is iets toegankelijker, maar het blijft kruidig én Corsica.
Trektocht: – B – *Nieuw*
23.05 t/m 30.05.2020
‘TransVaucluse’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
  Een nieuwe tocht met de berg der bergen – de Mont Ventoux ! Na de Ventoux zakken we verder zuidwaarts en draaien we de Provence in. We biken over heerlijke technische trails langs prachtige oude dorpen. Eind mei bloeit en geurt alles volop. Afgezien van de Ventoux beklimmen we geen grote Alpencols. Maar pas op het terrein golft op en neer en vergt het nodige van je.
Trektocht/Combiweek XL: – C – *Nieuw*
30.05 t/m 6.06.2020
’50 Tinten Grijs’ – ‘Terres Noires’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
   Vaak passeren we tijdens een trektocht gebieden waarbij je denkt…Waohw schitterend ! Hier zou ik nog nog wel wat langer willen blijven…. De unieke ‘Terres Noires’ bij Digne les Bains en de ‘Grijze aarde’ bij Laragne zijn van die speeltuinen. Je raakt er niet uitgespeeld en daarom blijven we in beide gebieden enkele dagen. Tussendoor verplaatsen we ons. Spanning en opwinding zijn gegarandeerd !
Trektocht: – D –
6.06 t/m 13.06.2020
‘Chemins du Soleil’- ‘Sud’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
  Al jaren hebben we deze tocht in ons programma. Niet voor niets want het is een van onze favoriete tochten geworden. Mountainbiken vanuit de bergen naar de zee is een ongeëvenaarde belevenis. Onderweg kom je regelmatig even adem te kort vanwege de fraaie landschappen maar ook door de uitdagende tracks. Het landschap zie je iedere dag veranderen. Vrijwel tot de laatste kilometers blijft de zee verscholen. Op het laatst biken we nog over een gedeelte van het parcours van de beruchte ‘Roc d’Azur’. Dan plotsklaps zit het er op en draaien we het strand van Frejus op. Zo jammer….
Trektocht: – E – 
27.06 t/m 4.07.2020
‘TransQueyras’  V.2.0
* Fotoverslag en informatie over de tocht
   We kunnen het grote aanbod aan mooie trails in de Queyras onmogelijk in één tocht stoppen. Na de ‘TransQueyras’ V.1.0 hebben we als opvolger deze tocht gemaakt. En ‘oh boy’, ook deze is om te zoenen, zo mooi. Het noordelijke- (Cervieres) en het westelijke gedeelte (Ceillac) zijn in de 2.0 versie de smaakmakers. Voordat we aan de laatste etappe beginnen, maken we in Ceillac even pas op de plaats. We blijven twee nachten in een oergezellige hut en kunnen daardoor hier dubbel zolang rondtoeren.
Trektocht (individueel) : – G – t/m – N –
4.07 t/m 29.08.2020 (start iedere week)
‘Grande Traversee des Hautes Alpes’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
  Een heerlijke tocht die we samen met reisorganisatie SNP hebben ontwikkeld. De ‘Grande Traversee des Hautes Alpes’ is een individuele reis. Je rijdt de etappes zelfstandig met behulp van een GPS. De etappes voeren je door een imposant berglandschap. Onderweg passeer je beroemde cols zoals de l’Izoard of de Galibier. De week is speciaal voor het gebruik van een  E-bike gemaakt. Natuurlijk kan je de tocht ook op een mountainbike zonder ondersteuning rijden. Een E-bike kan je via ons huren
Trektocht/Combiweek XL: – P – *Nieuw*
29.08 t/m 05.09.2020
‘Etoile Valli Stura en Maira’  
* Fotoverslag en informatie over de tocht
  Een nieuwe tocht en we verheugen ons er al enorm op. We bezoeken twee valleien die tot de mooiste mountainbikegebieden van Europa worden gerekend. De fantastische Maira vallei doorkruisen we wel eens met onze TransPiemonte tocht. De Valle Stura grenst aan de Mairavallei en is minder bekend. Ook hier zijn talloze zalige trails te vinden. Een klein gedeelte gaan we verkennen. We verplaatsen ons deze week drie keer en verblijven in comfortabele en sfeervolle hotels. P.s. Vergeten we nog de Piemontese keuken te vermelden; zalig !!!
Trektocht: – Q –  *Nieuw*
5.09 t/m 12.09.2020
‘TransHauteMaurienne’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
  We biken tijdens deze tocht door een ander Frans berggebied; de Savoie. Sorry, maar we kunnen er geen genoeg van krijgen; ook een paar dagen door ‘Bella Italia’……. Omdat je iedere dag boven de boomgrens fietst zijn de uitzichten op de omringende bergen fenomenaal. Vrijwel alle cols zijn fietsbaar. ‘What goes up must go down’ !  We hebben nog iets mooi’s in de aanbieding; de Colle Sommeiller (3000 met) maar dat is een optie en voor de diehards onder ons.
Trektocht : – R –
12.09 t/m 19.09.2019
‘TransQueyras’ V.3.0
* Fotoverslag en informatie over de tocht
  Twintig jaar geleden was de tocht door de Queyras onze eerste trektocht. De zonnige streek is het koninkrijk van de singletrackliefhebber. Het aanbod aan prachtige singletrails is onuitputtelijk. Het kon niet uitblijven dat we een derde tocht door deze zalige streek ontworpen hebben. We zoeken met versie 3.0 vooral de hoek rond de Monte Viso op en duiken ook even kort Italië in.
Trektocht/Combiweek XL : – S – T –
19.09 t/m 26.09.2020
3.10 t/m 10.10.2020
Algajola/Corsica’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
  Op Corsica biken we de eerste 3 dagen rond onze standplaats, het oude vissersdorp Algajola. Onze uitvalsbasis is een gezellig hotel. Het ligt pal aan zee. Dichter aan zee kan niet want dan zou het hotel in het water staan. Rond Algajola liggen eeuwenoude paden. Over deze ‘Asterix en Obelix’ – paden, die soms pal langs zee lopen, is het heerlijk mountainbiken. Blijven we de eerste dagen rond ons basiskamp biken, tijdens de daaropvolgende trektocht gaan we meer door het bijzondere achterland en de bergen.


Reisinformatie
De makkelijkste manier om naar Zuid-Frankrijk te komen is vliegen of met de eigen auto. Kom je met de eigen auto dan is carpoolen met andere deelnemers de allerbeste optie. 
Op onze website kan je een uitvoerige routebeschrijving en meer tips om in Champcella te komen vinden.

Voor de trektocht  ‘TransCorsica’ kan er goedkoop naar Toulon/Nice of Bastia/Ajaccio gevlogen worden. Op de genoemde steden vliegen diverse maatschappijen. Voor de tochten op Corsica raden we het vliegen sterk aan.

De ’Chemins du Soleil – Sud -’ start nabij Digne les Bains. Vanuit Nederland/België gaat het over snelwegen naar Grenoble. Na Grenoble gaat het verder over een goede tweebaansweg naar Gap/Barcelonette/Digne. Op zaterdag is er een transfer per auto terug naar onze startplaats.

De ‘TransQueyras’ tochten; de ’TransHauteMaurienne’ en de ‘Grande Traversee des Hautes Alpes tochten starten in Champcella.

De overige reizen hebben andere start- en finishplaatsen. Informatie hierover staat bij de reis vermeld.

Voor alle trektochten geldt dat alle eventuele transfers vanuit de finishplaatsen naar de startplaatsen bij de prijs zijn inbegrepen. De reiskosten vanuit Belgie of Nederland, naar de start-en finishplaatsen zijn niet in de prijs inbegrepen.

Programma

vr.  vertrek per auto, trein of vliegtuig naar Frankrijk/Italië
Dag 1. za. aankomst ‘s avonds briefing.
Dag 2. zo. fietstocht Van zo. t/m za. wordt er in totaal zes dagen gefietst. De trektochten hebben geen rustdag. Het exacte programma wordt ‘s avonds op de aankomstdag bekend gemaakt.
Dag 3. ma. fietstocht
Dag 4. di. fietstocht
Dag 5. wo. fietstocht
Dag 6. do. fietstocht
Dag 7. vr. fietstocht
Dag 8. zat. vertrek per auto, trein of vliegtuig naar huis.


Moeilijkheidsgraad
– perfect beheersen van schakel-, rem- en stuurtechniek
– hoogteverschil ± 1700 tot soms 2500 meter per dag
– ± 40 – 50 kilometer per dag, met veel singletracks
– 6 of 7 pittige fietstochten door de Alpen of op Corsica
– puike fietsconditie

Bijkomende kosten
– heen-/en terugreis
– reis-/annuleringsverzekering
– evt. kosten liftpas (€10,=)

Overnachten
Gedurende de week verblijf je in gezellige en sfeervolle berghutten, hotels en pensions. Je slaapt op 2/3- of soms op meerpersoonskamers. Overal wordt voor je gekookt. Een uitgebreid  lunchpakket is bij de reis inbegrepen.

Aantal deelnemers
-minimaal 6
-maximaal 10

6a

Zelf meenemen
– mountainbike, helm,
– dagrugzak
– persoonlijke bagage
– Kleine EHBO set
– zie ook uitgebreide info bij de beschrijving over de tochten

7a


Inclusief

– overnachtingen in div. accommodaties
– bagagevervoer
– ontbijt/ lunchpakket/ diner
– Bergerie herinneringsshirt
– Nederlandstalige assistentie
– GPS tracks
– zie ook uitgebreide info bij de beschrijving over de tocht