Trektochten Frankrijk - Gite la Bergerie

‘TransAlpes’ trektochten

Mountainbikevakantie Trektocht/Combiweek

Frankrijk en Italië
Diverse locaties

(8 dagen / 7 overnachtingen)

Inschrijven

Voor mountainbikers (m/v) die op zoek zijn naar een bijzondere mountainbikevakantie, hebben we tochten die alle windrichtingen uitgaan. De enerverende trektochten zijn uitgegroeid tot een specialiteit van het huis. Ze worden met veel zorg voorbereid en zijn voor de gevorderde mountainbiker. Zo nodig kunnen we de routes aan de deelnemers aanpassen en niet andersom ! We biken regelmatig over paden die voor anderen verborgen blijven. Afhankelijk van de tocht kan het decor wisselen van het machtige hooggebergte tot de zee! Vanzelfsprekend moeten op je mountainbike alle registers open.
Een betere manier om een streek te ontdekken is er niet. 
Je bagage wordt per auto vervoerd. Je kunt daardoor optimaal van het mountainbiken genieten. Let’s go !

We hebben voor 2022 enkele nieuwe en vernieuwde tochten en wel;
• ‘Mont Ventoux/Terres Noires’ – de meest sexy tocht uit ons programma
‘Trans Hot Maurienne’ – een klassieke trektocht door het hooggebergte
’Trans Queyras 4.0′ – de laatste versie door dit fantastische gebied en
‘Provence Pikant’ – een nieuwe combiweek XL in de kruidige Provence


Corona:
Corona steekt nog steeds een stok in ons wiel. Voor ons mountainbikeprogramma van 2022 hebben we er wederom bewust voor gekozen om meer combiweken in plaats van trektochten te organiseren. Tijdens de combiweken hebben we minder verplaatsingen naar andere overnachtingsplaatsen.  We lopen daardoor minder risico. Vaak zijn we de enige gasten op ons overnachtingsadres. Ook proberen we zo veel mogelijk 2-3 persoons kamers te reserveren. Eenmaal weer op de fiets en met een lekker zonnetje op je bol, begint het zorgeloze genieten.

Gooit Corona roet in ons eten en kan een tocht onverhoopt niet doorgaan dan is er altijd de mogelijkheid om uit te wijken naar onze coronavrije Bergerie in Champcella. Vanuit Champcella kunnen we dan een alternatief programma maken.

Ambiance in Valle Maira 2020


Data: ‘TransAlpes’ trekkings en Combiweken XL

Combiweek: – A – T – U –
23.04 t/m 30.04.2022
24.9 t/m 1.10.2022
1.10 t/m 8.10.2022
Algajola/Corsica’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
  Plannen we de mooiste weken aan het begin en einde van ons seizoen ? Moeilijk om te beantwoorden. Feit is wel dat mountainbiken op Corsica zeer bijzonder en avontuurlijk is. Op Corsica biken we de eerste dagen rond onze standplaats, het oude vissersdorp Algajola.  De uitvalsbasis is een gezellig hotel. Het ligt pal aan zee. Dichter aan zee kan niet want dan zou het hotel in het water staan. Rond Algajola liggen eeuwenoude paden. Over deze ‘Asterix en Obelix’-paden, die soms pal langs zee lopen, is het heerlijk mountainbiken. Tijdens de trektocht gaan we meer door het ruwe achterland en trekken we de bergen in.
Combiweek: – B –
14.05 t/m 21.05.2022
‘Stage du Soleil’ – Fréjus – Cote d’Azur
* Fotoverslag en informatie over de tocht
  Een voorschot op de zomer nemen we met deze week aan de Côte d’Azur. Fréjus is onze verblijfplaats. Begin oktober wordt hier het grootste mountainbike-evenement ter wereld gehouden: de Roc d’Azur. Dan is het er filerijden. Nu kunnen wij in alle rust over de paden van de ‘Roc’ en de omgeving cruisen. We biken door de zalige kuststreek rond Frejus. De bergen en heuvels eindigen bijna in zee. Genieten hoor ! Spelenderwijs zijn we in deze week onze skills en conditie aan het opvijzelen.
Combiweek XL: – C –          *Nieuw*
28.05 t/m 4.06.2022            Vol
Mont Ventoux’ en ‘Terres Noires’/
’50 Tinten Grijs’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
   Vaak passeren we tijdens een trektocht gebieden waarbij je uitroept; Holy Moly…..schitterend, hier zou ik nog nog wel wat langer willen blijven ! De berg der bergen, de Mont Ventoux en de unieke ‘Terres Noires’ bij Digne les Bains zijn twee van die speeltuinen. Je raakt er niet uitgespeeld en daarom blijven we in beide gebieden enkele dagen.
Die kale Mont Ventoux moet je een keer in je leven beklommen en afgedaald hebben. Wij fietsen off-road heerlijk in alle rust naar de top. Maar vergeet ook de prachtige omgeving rond de Ventoux niet. We zitten in de Provence. Tussendoor verplaatsen we ons van Bedoin naar Digne les Bains. Spanning en opwinding zijn in deze week gegarandeerd !
Dagtochten: – D –
04.06 t/m 11.06.2022          Vol
‘Valle Stura’ – Piemonte/Italië     
* Fotoverslag en informatie over de tocht
  Week D – R en S zijn drie verschillende tochten. We bezoeken twee valleien die tot de mooiste mountainbikegebieden van Europa worden gerekend. De fantastische Maira vallei wordt herhaaldelijk doorkruist met onze TransPiemonte tocht. De Valle Stura grenst aan de Mairavallei en is minder bekend. Ook hier zijn talloze zalige trails te vinden. We verplaatsen ons deze week 2 of 3 keer en verblijven in comfortabele en sfeervolle hotels. P.s. Ach nog iets vergeten te vermelden….die Piemontese keuken; zalig !  Wat een streek.
Trektocht: – E – Q –
11.06 t/m 18.06.2022
27.08 t/m 3.09.2022
‘TransQueyras 4.0’     
* Fotoverslag en informatie over de tocht
   Met de vierde versie van deze trektocht door de Queyras zoeken we vooral de westkant van dit mountainbikeparadijs op. De noord- oost-, en zuidkant van de Queyras hebben we met andere trektochten al bezocht. We kunnen er geen genoeg van krijgen en daarom een vierde versie. Voor uitdagende tracks hoeven we niet ver te zoeken. Het wordt moeilijk om een keuze te maken. De streek kennen we inmiddels als onze broekzak. Zo ben je er van verzekerd dat we over de mooiste paden biken. Op de laatste dag beklimmen we nog onze ‘huiscol’ de col de Tramouillon. Vanaf de top gaat het in één streep, over een heerlijke trail naar de finish in Champcella. De laatste trakteert !
Combiweek XL: – F –      *Nieuw*
18.06 t/m 25.06.2022
‘Provence Pikant’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
   Hou je van lekkere gekruid mountainbiken dan hebben we een mooie tocht voor je. Het is een nieuwe reis door een van de mooiste streken van Frankrijk. Vanuit Colmars les Alpes vertrekken we voor een driedaagse trekking. Na drie avontuurlijke dagen strijken we daarna in Castellane neer. Castellane is een levendige kleine plaats en mooi centraal gelegen voor nog eens drie daverende dagtochten. Een van de dagtochten voert ons langs en door de fameuze kloof van de Verdon. De tochten door de streek zijn een lust voor het oog en vooral iets voor de (mountainbike)-fijnproever.
Smullen !
Trektocht (individueel): – G – t/m – N –
02.07 t/m 27.08.2022 (start iedere week)
‘Grande Traversee des Hautes Alpes’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
  Een heerlijke tocht die we samen met reisorganisatie SNP hebben ontwikkeld. De ‘Grande Traversee des Hautes Alpes’ is een individuele reis. Je rijdt de etappes zelfstandig met behulp van een GPS. De etappes voeren je door een imposant berglandschap. Onderweg passeer je beroemde cols zoals de l’Izoard of de Galibier. De week is speciaal voor het gebruik van een  E-bike gemaakt. Natuurlijk kun je de tocht ook op een mountainbike zonder ondersteuning rijden. Een E-bike is via ons te huren.
Combiweek: – O –
2.07 t/m 9.07.2022
‘Champcella E-bike special’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
   Hoewel het analoog-(zonder ondersteuning) en digitaal (met ondersteuning) mountainbiken eigenlijk prima samengaat is het toch leuk om een aparte week voor E-bikers te organiseren. De E-bike staat nu eenmaal garant voor een flinke dosis uphill-flow. Omdat we zelf al jarenlang op een e-bike rondfietsen en nog langer in Champcella wonen, nemen we je mee op de mooiste E-tracks & trails rondom onze herberg. De mogelijkheden zijn eindeloos. Helaas onze batterij niet en daar wordt rekening mee gehouden. Op donderdag en vrijdag maken we na vier dagtochten een kleine tweedaagse trektocht. Zal zeker een week worden waarvan de vonken afspatten.
Trektocht: – P –
20.08 t/m 27.08.2022
‘Trans Hot Maurienne’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
  De vernieuwde tocht door de ‘Maurienne’ voert ons door het hooggebergte. De start- en finishplaats is Sestriere. Als alles meezit klimmen we de tweede etappe al, in een woeste steenwereld naar het hoogste punt van onze tocht op 3300 meter. We flirten geregeld met de Franse- en Italiaanse grens. Dan zitten we aan een café crème om een dag later weer aan een lekkere espresso te nippen. Iedere dag hebben we vijf sterren uitzichten op de ons omringende bergen en de in de verte gelegen gletsjers van de Vanoise. Het wordt een spectaculaire en uitdagende tocht.
Combiweken XL: – R – S –
3.09 t/m 10.09.2022 – ‘Bassa’
10.09 t/m 17.09.2022 – ‘Alta’
‘Valli Stura en Maira’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
   Week D – R en S zijn drie verschillende tochten. We bezoeken twee valleien die tot de mooiste mountainbikegebieden van Europa worden gerekend. De fantastische Maira vallei wordt herhaaldelijk doorkruist met onze TransPiemonte tocht. De Valle Stura grenst aan de Mairavallei en is minder bekend. Ook hier zijn talloze zalige trails te vinden. We verplaatsen ons deze week 2 of 3 keer en verblijven in comfortabele en sfeervolle hotels. P.s. Ach nog iets vergeten te vermelden….die Piemontese keuken; zalig ! Wat een streek.


Reisinformatie
De makkelijkste manier om naar Zuid-Frankrijk te komen is vliegen of met de eigen auto. Kom je met de eigen auto dan is carpoolen met andere deelnemers de allerbeste optie. 
Op onze website kan je een uitvoerige routebeschrijving en meer tips om in Champcella te komen vinden.

Voor de tochten op Corsica kan er goedkoop naar Toulon/Nice of Bastia/Ajaccio gevlogen worden. Op de genoemde steden vliegen diverse maatschappijen. Voor de tochten op Corsica raden we het vliegen sterk aan.

De ‘TransQueyras’ trektocht en de ‘Grande Traversee des Hautes Alpes trektochten starten in Champcella.

De overige reizen hebben andere start- en finishplaatsen. Informatie hierover staat bij de reis vermeld.

Voor alle trektochten geldt dat alle eventuele transfers vanuit de finishplaatsen naar de startplaatsen bij de prijs zijn inbegrepen. De reiskosten vanuit Belgie of Nederland, naar de start- en finishplaatsen zijn niet in de prijs inbegrepen.

Programma

vr.  vertrek per auto, trein of vliegtuig naar Frankrijk/Italië
Dag 1. za. aankomst ’s avonds briefing.
Dag 2. zo. fietstocht Van zo. t/m za. wordt er in totaal zes dagen gefietst. De combi- of trektochten hebben geen rustdag. Het exacte programma wordt ’s avonds op de aankomstdag bekend gemaakt.
Dag 3. ma. fietstocht
Dag 4. di. fietstocht
Dag 5. wo. fietstocht
Dag 6. do. fietstocht
Dag 7. vr. fietstocht
Dag 8. zat. vertrek per auto, trein of vliegtuig naar huis.


Moeilijkheidsgraad
– perfect beheersen van schakel-, rem- en stuurtechniek
– hoogteverschil ± 1700 tot soms 2500 meter per dag
– ± 40 – 50 kilometer per dag, met veel singletracks
– 6 of 7 pittige fietstochten door de Alpen of op Corsica
– puike fietsconditie

Bijkomende kosten
– heen-/en terugreis
– reis-/annuleringsverzekering
– evt. kosten liftpas (€10,=)

Overnachten
Gedurende de week verblijf je in gezellige en sfeervolle berghutten, hotels en pensions. Je slaapt op 2/3- of soms op meerpersoonskamers. Overal wordt voor je gekookt. Een uitgebreid  lunchpakket is bij de reis inbegrepen.

Aantal deelnemers
-minimaal 6
-maximaal 10

6a

Zelf meenemen
– mountainbike, helm,
– dagrugzak
– persoonlijke bagage
– Kleine EHBO set

7a


Inclusief

– overnachtingen in div. accommodaties
– bagagevervoer
– ontbijt/ lunchpakket/ diner
– Bergerie herinneringsshirt
– Nederlandstalige assistentie

 

Print Friendly, PDF & Email