Infomontventoux - Gîte la Bergerie

‘TransAlpes’ trektocht

Combiweek

‘Mont Ventoux‘ – Terres Noires’
   ’50 Tinten Grijs’

 

28 Mei t/m 4 Juni 2022

Inschrijven


  Als je in Nederland uit je raam kijkt zie je hem al liggen: de Mont Ventoux. Het is de berg der bergen.
Heel lang geleden eens met een drie versnelling fiets en een dosis jeugdige overmoed geprobeerd deze kuitenbijter te beklimmen. Bam…. tien tellen…..KO !
Die klap kwam hard aan; tot de helft gekomen. Toch is de verpletterende indruk van die kale berg gebleven. We biken vier dagen rond Bedoin om het prachtige landschap rond de Ventoux te ontdekken en natuurlijk die ‘Reus van de Provence’ te beklimmen. Daarna gaan we naar een ander hoogtepunt van deze week op zoek: de befaamde Terres Noires rond Digne les Bains. Over uitdagende trails fietsen we hier door een uniek maanlandschap.
Oh la la ….het wordt de meest opwindende en sexy tocht in ons programma. 


De reus
van de Provence de Mont Ventoux


Moeilijkheidsgraad

De ’50 Tinten Grijs’ is een tocht door een grillig middelgebergte. De hoogste top die we beklimmen is de Mont Ventoux met zijn 1909 meter. Lijkt niet zo hoog maar vergis je niet. De beklimming is 100% off-road. De lekkere lange afdaling is heerlijk. Over de Ventoux wordt wel gezegd dat je niet gek bent als je er naar toe klimt maar dat je er gek van terugkomt !

Het terrein rond Digne les Bains en de ‘Terres Noires’ is geheel anders en wat meer alpiene achtig. De vele singletracks vragen de nodige technische bagage. De dagafstanden variëren van ± 40-60 km met zo’n 1200 tot ± 1800 hoogtemeters.


Begeleiders en aantal deelnemers
Deze combiweek wordt begeleid door Karin en Jos. Vanuit onze herberg in Champcella organiseren we al meer dan 25 jaar mountainbikereizen. Wij kunnen bij onze reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.
Een route maken is niet iets eenmaligs. Een bepaalde route (of gedeelte ervan) kan naar ons idee soms anders of mooier. Omdat we in Frankrijk wonen, kunnen we er vaak op uit trekken om routes uit te proberen. Veel, maar heerlijk werk. Bewust kiezen we ervoor om het aantal deelnemers aan onze reizen klein te houden. Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum is 8.

 


‘Biking Apart Together’
We rijden onze tochten met behulp van een GPS. Dit betekent dat iedere deelnemer een GPS ter beschikking krijgt. De etappe is daardoor geheel zelfstandig te fietsen. Je bepaalt je eigen ritme en pauzes. Je kunt op deze manier veel vrijheid ervaren. Vanzelfsprekend kan er ook voor gekozen worden om de etappe gezamenlijk te fietsen. Onze ervaring leert dat dit veruit het leukste is. Bovendien bestaat er de mogelijkheid om bij ons een tracker te  huren. Door gebruik te maken van een tracker weten wij precies waar je bent. Tijdens onze tochten fietst Jos ruim voor of achter de groep uit. Hij kan zo bij onverwachte gebeurtenissen assistentie verlenen. Vind je het gezelliger om met Jos mee te fietsen dan kan dat ook.

Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug…….. en je pakt de goede route weer op. Als er tijd beschikbaar is kunnen we je de fijne kneepjes van het navigeren leren.

 

Onderweg en bagagevervoer
De transfer van Bedoin naar Digne les Bains doen we per eigen auto. Zo staat jullie auto klaar aan het eindpunt. Vanuit Digne maken we op donderdag en vrijdag twee uitdagende dagtochten.

De mountainbike en de berijder
Beiden dienen in goede conditie te zijn. Zorg er voor dat de bike in orde is. Een cassette achter met 46 of meer tanden is geen overbodige luxe en eigenlijk een must. Een paar nieuwe pantoffels om je wielen kan geen kwaad. Wij adviseren brede noppenbanden (2.35 of meer voor en achter).
Soms moet je tijdens een etappe je fiets even duwen. In zo’n situatie voldoen  fietsloopschoenen beter dan MTB-schoenen met een knalharde zool. Heb je specifieke onderdelen op je fiets (bijv. remschijven + blokken, speciale wielen) denk er dan aan dat (exotische) onderdelen moeilijk verkrijgbaar zijn. Er is geen fietsenzaak om de hoek.
In de auto hebben we (beperkt) de nodige dingen bij ons zoals binnen-/buitenbanden, div. kabels, reservederailleur, pedalen etc. In geval van nood/pech kunnen deze artikelen bij ons geleend of gekocht worden. Zelf dien je te zorgen voor minimaal twee reserve-binnenbanden, reserve remblokken, kleine reparatieset, reserve achterpad, een paar spaken en een fietspompje. Deze spullen gaan standaard in je dagrugzak. Jos heeft een EHBO set.
Zorg ook voor voldoende contant geld voor onderweg. Natuurlijk stoppen we regelmatig bij een lekker terras. Het gebruik van een creditcard is in Frankrijk goed ingeburgerd.


Prijs

De prijs voor deze trektocht bedraagt: € 965,=
Een vooruitbetaling vragen wij dit jaar pas als het zeker is dat de reis doorgaat en de coronapandemie hopelijk achter ons ligt.

De prijs is inclusief:

Alle overnachtingen
Ontbijt, uitgebreid lunchpakket, avondmaaltijden
Nederlandstalige begeleiding
Bagagevervoer
Technische ondersteuning
Bergerie-shirt
GPS in bruikleen


Accommodaties en verzorging

We verblijven in Bedoin aan de voet van de Ventoux in een ruime gite verbonden aan een sfeervol hotel. De gite en onze kamers liggen aan de overkant van de weg pal tegenover het hotel. Bij de gite hoort een klein zwembad en een lekkere ruime tuin met uitzicht op de Ventoux.

We hebben voor het verblijf in de gite/hotel in Bedoin gekozen om zoveel mogelijk onze eigen Coronavrije bubbel te creëren en zo weinig mogelijk met anderen te maken te hebben.
Voor de rest zijn we natuurlijk de hele dag buiten (met lekker weer ook tijdens de maaltijden)

Op donderdag en vrijdag overnachten we in Digne in een hotel op 2/3 persoonskamers. Er wordt iedere avond voor ons gekookt. Overbodig misschien om te noemen dat het gastronomische hart van Frankrijk in deze streek klopt. Wij verzorgen het (pret)lunchpakket. Oordoppen kunnen handig zijn bij nachtmerries of ander onheil.

 

Lekker terras in Bedoin city

 

Data tochten
Week C : 28 mei t/m 4 juni 2022

Verzekering
Deelname gebeurt op eigen risico. Voor deelname stellen wij het verplicht om een reisverzekering afgesloten te hebben.

Foto’s/teaser van de tocht:
Teaser van Office de Tourisme;

https://www.youtube.com/watch?v=PUfFXw2D9vM
 
 

Het routeschema
De etappes zijn onder voorbehoud !

Zaterdag : Aankomst Bedoin
Zondag: Dagtocht
Maandag: Dagtocht  beklimming van de Mont Ventoux
Dinsdag: Dagtocht
Woensdag: Dagtocht
Donderdag: Transfer naar Digne les Bains+ korte dagtocht
Vrijdag: Dagtocht rond Digne
Zaterdag: Einde programma – Vertrek naar huis.

Terug naar de bikepagina    MTB-programma 2022

Print Friendly, PDF & Email

 

Print Friendly, PDF & Email