infoProvencePikant - Gîte la Bergerie

‘TransAlpes’ trektocht’

Combiweek XL

‘Provence Pikant

18 juni t/m 25 juni 2022  (Geannuleerd)

Inschrijven


Met onze zuidelijke ‘Chemins du Soleil’ trektocht trekken we geregeld door deze streek. We hebben dan altijd veel te weinig tijd om over al die heerlijke trails die hier te vinden zijn te rijden. Opzij, want we moeten dan verder op weg naar ‘Fréjus’ aan de Middellandse zee. Zo jammer want je zult tijdens deze week versteld staan van de enorme afwisseling in landschappen. Het gebied behoort tot een van de mooiste streken van Frankrijk en is onze lievelingsstreek. Hoogtepunt is de bekende en indrukwekkende kloof van de Verdon. Wij biken er zeker langs en door. Maar er zijn zoveel meer mooie heerlijke tracks en trails te vinden.
We geven er deze week gelijk een klap op en beginnen met het maken van een driedaagse trektocht. De start is in Colmars les Alpes. De eerste etappe is gelijk een beste want we klimmen naar de hooggelegen meren van Lignins. De meren liggen in een desolaat maanlandschap. Het is een formidabele rit met het karakter van een echte ‘vijf sterren’ bergetappe.
We zakken daarna in de tweede en derde etappe af naar het zuidelijk gelegen St. André les Alpes.
Vanuit St. André halen we dan de auto’s op en hebben dan een korte verplaatsing naar het gezellige Castellane. Vanuit ons hotel in Castellane maken we de volgende drie dagen drie heerlijke dagtochten. Onderschat ook deze laatste etappes niet want ze hebben dezelfde gekruide ingrediënten als de eerste etappes. Vooral de vele technische afdalingen zijn erg pikant !


Moeilijkheidsgraad

De ’Provence Pikant’ tocht is een pittige en uitdagende tocht door het middelgebergte. De dagafstanden variëren van zo’n 40-50 km met ±1500 tot 2000 hoogtemeters. De lange en vele singletrack beklimmingen en afdalingen vragen de nodige technische bagage. 
De tocht is een uitdaging voor de mountainbike-fijnproever die er niet voor terugschrikt om tijdens een beklimming af en toe een stukje de fiets te moeten duwen. We hebben de tocht pittig gekruid en we kunnen zeggen het smaakt naar meer !


Assistentie/begeleiding

De tocht wordt begeleid door Karin en Jos. Vanuit onze herberg organiseren we al meer dan 25 jaar mountainbikereizen. Wij kunnen bij de reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons zelf gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.


‘Biking Apart Together’
We gaan de tocht met behulp van een GPS rijden. Dit betekent dat iedere deelnemer een GPS ontvanger ter beschikking krijgt. De etappe is daardoor geheel zelfstandig te fietsen. Je kunt op deze manier meer vrijheid ervaren, meer in je eigen tempo fietsen. Je bepaalt je eigen ritme en pauzes.
Vanzelfsprekend kan er ook voor gekozen worden om de etappe gezamenlijk te fietsen. Onze ervaring leert dat dit veruit het leukste is. Achter, of voor de groep uit fietst Jos. Hij kan zo bij onverwachte gebeurtenissen onderweg assistentie verlenen. Vind je het gezelliger om met Jos mee te fietsen dan kan dat ook.

Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug en je pakt de goede route weer op. Als er tijd beschikbaar is kunnen we je de fijne kneepjes van het navigeren met een GPS leren.

Spectaculaire en flowy afdaling nabij Castellane

Aantal deelnemers
Bewust kiezen we ervoor om het aantal deelnemers aan onze reizen klein te houden.
Het minimum aantal deelnemers voor deze week is 6, het maximum is 10.

Onderweg en bagagevervoer
Karin zorgt ervoor dat de bagage iedere dag naar de volgende overnachtingsplaats vervoerd wordt.


De mountainbike en de berijder

Beiden dienen in goede conditie te zijn. Een cassette achter met 50 tanden achter is echt geen overbodige luxe en eigenlijk een must. We beklimmen tijdens deze week geen grote alpencols maar pas op ook hier in het zuiden van Frankrijk gaat het lekker ‘op en neer’.  Een paar nieuwe pantoffels om je wielen kan geen kwaad. Wij adviseren brede tubeless banden (2.45 of meer voor en iets minder breed achter). Een ‘dropper’ (verstelbare zadelpen) is ontzettend handig en bijna noodzakelijk.

Soms moet je tijdens een etappe je fiets even dragen. In zo’n situatie voldoen fietsloopschoenen beter dan MTB-schoenen met een knalharde zool. Heb je specifieke onderdelen op je fiets (bijv. remschijven + blokken, speciale wielen) denk er dan aan dat (exotische) onderdelen moeilijk verkrijgbaar zijn. Er is geen fietsenzaak om de hoek.  Neem eventueel zelf iets mee.

In de auto hebben we (beperkt) de nodige dingen bij ons zoals binnen/buitenbanden, div. kabels, reservederailleur, pedalen etc. In geval van nood/pech kunnen deze artikelen bij ons gekocht worden. Zelf dien je te zorgen voor minimaal twee reserve-binnenbanden, reserve remblokken, kleine reparatieset en een fietspompje. Deze spullen gaan standaard in je dagrugzak. Jos heeft een EHBO set. Zorg ook voor voldoende contant geld voor onderweg. Natuurlijk stoppen we regelmatig bij een lekker terras. Het gebruik van een creditcard is in Frankrijk goed ingeburgerd.


Data
Vakantie F: 18 juni t/m 25 juni 2022  (Geannuleerd)
Let op: We hebben deze week moeten annuleren maar volgend jaar staat deze heerlijke trektocht weer op ons programma.


Prijs

De prijs voor deze trektocht bedraagt: € 975,=

De prijs is inclusief:

• Alle overnachtingen
• Ontbijt, uitgebreid lunchpakket, avondmaaltijden
• GPS in bruikleen
• Bagagevervoer en transfers
• Assistentie en technische ondersteuning onderweg
• Bergerie-shirt


Accommodaties en verzorging.
We verblijven in Colmars les Alpes en in Castellane in een hotel. Tijdens de trektocht in gezellig gites d’etape. Overal wordt voor ons gekookt. Wij verzorgen het lunchpakket.
Tijdens de trektocht wordt je bagage vervoerd.


Verzekering.

Deelname gebeurt op eigen risico. Voor deelname stellen wij het verplicht om een reisverzekering afgesloten te hebben.


Een van de hoogtepunten; Les Lacs de Lignins

Het routeschema.

Zaterdag: Aankomst in Colmars les Alpes
Zondag: Start trektocht
Maandag: Tweede etappe trektocht
Dinsdag: Derde etappe trektocht en transfer naar Castellane
Woensdag: Dagtocht rond Castellane
Donderdag: Dagtocht rond Castellane
Vrijdag: Dagtocht rond Castellane
Zaterdag: Einde programma

PS. Het programma is onder voorbehoud en kan nog iets gewijzigd worden.

Paklijst 
Dagrugzak;
– helm
– regenjack
– been- en armstukken
– voeding
– fietspompje
– 2 binnenbanden
– min. 2 bidons
– bandenlichters
– plakkers
– solutie
– remblokken
– inbussleutels
– droog (zweet)shirt
– fietshandschoenen
– beurs of creditcard
– zonnebril
– zonnebrand
In tas/koffer;
– persoonlijke spullen/kleding.
– slaapzak of lakenzak
– handschoenen/muts
– warme (fiets-)kleding
– lange fietsbroek
– wasmiddel
– toiletartikelen/handdoeken
– smeermiddel/kettingspray
– evt. fietsoverschoenen
– paspoort, reis-/ziektekostenverzekering
– medicijnen
– EHBO (pleisters, verband, sporttape).
– reserve achterpad
– bijzonder gereedschap/reserve-onderdelen
– evt. remolie/ontluchtingset
– evt. buitenband
– lippencrème
 Max. 25 kg. (svp alles in één tas).
Terug naar de bikepagina   MTB-programma 2022
                                                                                        
Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email