‘TransAlpes’ trektocht.

Combiweek XL

‘Raid Hannibal’      * Nieuw *
‘TransMaurienne   


26 juni t/m 3 juli 2021

Inschrijven

‘Hannibal was here’ …..Rare gozer, want wat moet je in hemelsnaam hier nu met een paar olifanten beginnen ? Het is mountainbike-country !! Vorig seizoen hebben we dit met eigen ogen kunnen zien. Het smaakte naar meer. Veel meer !
Met deze combiweek XL gaan we in dit mountainbikeparadijs een week lang tochten maken.  Het wordt een bijzonder en onvergetelijk avontuur. Het is er zo afwisselend. Dan denk je dat je ergens in Noorwegen langs een fjord fietst, dan door een hoog gelegen steppe landschap uit Schotland en iedere dag een schitterend berglandschap en bergtoppen bedekt met eeuwige sneeuw om ons heen. Subliem !
Op woensdag, donderdag en vrijdag maken we een kleine trektocht. We maken een afsteker naar de sfeervolle Italiaanse plaats Susa. We komen dagen te kort om het allemaal te kunnen zien.

 

Moeilijkheidsgraad
Deze ‘Raid Hannibal’ is een echte hooggebergte tocht. De dagafstanden variëren van zo’n 40-60 km met zo’n ±1200 tot 1800 hoogtemeters. De vele singletrack afdalingen vragen om de nodige technische bagage. 
Voordat we kunnen dalen moet er eerst geklommen worden. Bijzonder aan deze tocht is dat we bijna alle cols op de fiets (en niet ernaast) kunnen bedwingen.
Omdat we onze auto’s bij het beginpunt hebben staan kunnen we ook een  eventuele lange aanlooproute voorkomen en een route die iets verder ligt doen.

Assistentie en aantal deelnemers
De tocht wordt begeleid door Karin en Jos. Vanuit onze herberg in Champcella organiseren we al meer dan 25 jaar mountainbikereizen. Wij kunnen bij de reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons zelf gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.
Bewust kiezen we ervoor om het aantal deelnemers aan onze reizen klein te houden. Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum is 10.


‘Biking Apart Together’
We rijden onze tochten met behulp van een GPS. Dit betekent dat iedere deelnemer een GPS ter beschikking krijgt. De etappe is daardoor geheel zelfstandig te fietsen. Je bepaalt je eigen ritme en pauzes. Je kunt op deze manier veel vrijheid ervaren. Vanzelfsprekend kan er ook voor gekozen worden om de etappe gezamenlijk te fietsen. Onze ervaring leert dat dit veruit het leukste is. Bovendien bestaat er de mogelijkheid om bij ons een tracker te  huren. Door gebruik te maken van een tracker weten wij precies waar je bent. Tijdens onze tochten fietst Jos ruim voor of achter de groep uit. Hij kan zo bij onverwachte gebeurtenissen assistentie verlenen. Vind je het gezelliger om met Jos mee te fietsen dan kan dat ook.

Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug…….. en je pakt de goede route weer op. Als er tijd beschikbaar is kunnen we je de fijne kneepjes van het navigeren leren.


Onderweg en bagagevervoer

Karin zorgt ervoor dat de bagage tijdens de trektocht naar de volgende overnachtingsplaatsen wordt vervoerd.


De mountainbike en de berijder

Beiden dienen in goede conditie te zijn. Zorg er voor dat de bike in orde is. Een cassette achter met 46 of meer tanden is geen overbodige luxe en eigenlijk een must. Een paar nieuwe pantoffels om je wielen kan geen kwaad. Wij adviseren brede noppenbanden (2.35 of meer voor en achter).
Soms moet je tijdens een etappe je fiets even duwen. In zo’n situatie voldoen fietsloopschoenen beter dan MTB-schoenen met een knalharde zool. Heb je specifieke onderdelen op je fiets (bijv. remschijven + blokken, speciale wielen) denk er dan aan dat (exotische) onderdelen moeilijk verkrijgbaar zijn. Er is geen fietsenzaak om de hoek.
In de auto hebben we (beperkt) de nodige dingen bij ons zoals binnen-/buitenbanden, div. kabels, reservederailleur, pedalen etc. In geval van nood/pech kunnen deze artikelen bij ons geleend of gekocht worden. Zelf dien je te zorgen voor minimaal twee reserve-binnenbanden, reserve remblokken, kleine reparatieset, reserve achterpad, een paar spaken en een fietspompje. Deze spullen gaan standaard in je dagrugzak. Jos heeft een EHBO set.
Zorg ook voor voldoende contant geld voor onderweg. Natuurlijk stoppen we regelmatig bij een lekker terras. Het gebruik van een creditcard is in Frankrijk goed ingeburgerd.

Data
Vakantie F ;  26 juni t/m 3 juli 2021

Prijs
De prijs voor deze trektocht bedraagt: € 895,=
Een vooruitbetaling vragen wij dit jaar pas als het zeker is dat de reis doorgaat en de coronapandemie hopelijk achter ons ligt.

De prijs is inclusief:

Alle overnachtingen
Ontbijt, uitgebreid lunchpakket, avondmaaltijden
Nederlandstalige begeleiding
Bagagevervoer
Technische ondersteuning
Bergerie-shirt
GPS in bruikleen

Accommodaties en verzorging
We verblijven iedere avond in sfeervolle gîtes d’étapes of in een hotel. Hier wordt iedere avond voor ons gekookt. Wij verzorgen het (pret)lunchpakket. Soms slaap je in tweepersoons- maar vaak op meerpersoonskamers. Oordoppen kunnen handig zijn bij nachtmerries of ander onheil.

Verzekering
Deelname gebeurt op eigen risico. Voor deelname stellen wij het verplicht om een reisverzekering afgesloten te hebben.

Het routeschema

Zaterdag : Aankomst in Bramans
Zondag: Dagtocht
Maandag: Dagtocht
Dinsdag: Dagtocht
Woensdag: Trektocht
Donderdag: Trektocht overnachting in Susa Italië
Vrijdag: Trektocht terug naar Bramans
Zaterdag: Einde programma. Vertrek naar huis.


Terug naar de bikepagina        MTB-programma 2021

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email