Infotransqueyras4.0 - Gîte la Bergerie

‘TransAlpes’ trektocht

Mountainbiketrektocht

TransQueyras’  ‘V.4.0’

11 juni t/m 18 juni 2022
27 augustus t/m 3 september 2022

Inschrijven

     Ruim vijfentwintig jaar geleden was de trektocht door de Queyras v.1.0 onze eerste trektocht. Nog steeds rijden we de tochten door de Queyras met veel plezier. Het zijn echte klassiekers geworden. De Queyras is het koninkrijk van de singletrack. Maar omdat we na drie eerdere versies nog steeds vele prachtige singles links hebben moeten laten liggen is er een nieuwe versie de 4.0. Na de Noord-, de Zuid-, en de Oost-, kunnen we nu de Westkant aan ons vierluik toevoegen. De cirkel is rond !

De Queyras 4.0
We willen het vierluik in stijl afsluiten. De westelijke kant van de Queyras heeft een paar verborgen schatten waar wij met onze trektochten nog nooit geweest zijn zoals o.a: hoog in de bergen prachtige meren ‘Cogour’ of ‘Neal’; de chalets de Clapeyto en als klapstuk de Col du Tramouillon boven Champcella.  We vullen het aan met een paar klassieke stukken zoals de lange klim (vanaf de westzijde) en de daaropvolgende spetterende afdaling van de col du Furfande. Grofweg fietsen we vanaf de start in Champcella eerst een stukje naar het noorden en koersen dan zuidwaarts. Voor de beklimming van de laatste grote col de ‘Tramouillon’ met zijn 2200 meter nemen we een lange aanloop. Zijn we moegestreden dan kunnen we er ook onderlangs. We verzamelen op de col de Tramelant (oh sorry Tramouillon) en dalen dan in een streep af naar de finish in Champcella.

Moeilijkheidsgraad
Per dag fietsen we ongeveer 40-50 kilometer met 1400 – 2000 hoogtemeters. Er zitten eenvoudige maar ook zwaardere ritten tussen. Het programma heeft geen rustdag. Het is een enkele keer wel mogelijk om etappes in te korten en zo wat meer rust te nemen.

Assistentie/begeleiding en aantal deelnemers
De ‘TransQueyras’ tocht wordt begeleid door Karin en Jos. Vanuit onze herberg organiseren we al meer dan 25 jaar mountainbikereizen. Wij kunnen bij de reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons zelf gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.

‘Biking Apart Together’
We rijden onze tochten met behulp van een GPS. Dit betekent dat iedere deelnemer een GPS ter beschikking krijgt. De etappe is daardoor geheel zelfstandig te fietsen. Je bepaalt je eigen ritme en pauzes. Je kunt op deze manier veel vrijheid ervaren. Vanzelfsprekend kan er ook voor gekozen worden om de etappe gezamenlijk te fietsen. Onze ervaring leert dat dit veruit het leukste is. Bovendien bestaat er de mogelijkheid om bij ons een tracker te  huren. Door gebruik te maken van een tracker weten wij precies waar je bent. Tijdens onze tochten fietst Jos ruim voor of achter de groep uit. Hij kan zo bij onverwachte gebeurtenissen assistentie verlenen. Vind je het gezelliger om met Jos mee te fietsen dan kan dat ook.

Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug…….. en je pakt de goede route weer op. Als er tijd beschikbaar is kunnen we je de fijne kneepjes van het navigeren met een GPS leren.

Aantal deelnemers
Bewust kiezen we ervoor om het aantal deelnemers aan onze reizen klein te houden. Het minimum aantal deelnemers voor deze trektocht is 5, het maximum is 10.

Onderweg en bagagevervoer
Karin zorgt ervoor dat de bagage iedere dag naar de volgende overnachtingsplaats vervoerd wordt.

De mountainbike en de berijder
Beiden dienen in goede conditie te zijn. Zorg er voor dat de bike in orde is. Een cassette achter met 46 tanden (20 of 22 voor) is echt geen overbodige luxe en eigenlijk een must. We beklimmen grote alpencols.
Zorg er ook voor dat de remmen in perfecte conditie zijn. Een paar nieuwe pantoffels om je wielen kan geen kwaad. Wij adviseren brede tubeless banden (2.35 of meer voor en iets minder breed achter).
Een ‘dropper’ (verstelbare zadelpen) is ontzettend handig en kniebeschermers zijn bijna noodzakelijk.
Soms moet je tijdens een etappe je fiets even dragen. In zo’n situatie voldoen fietsloopschoenen beter dan MTB-schoenen met een knalharde zool. Heb je specifieke onderdelen op je fiets (bijv. remschijven + blokken, speciale wielen) denk er dan aan dat (exotische) onderdelen moeilijk verkrijgbaar zijn. Er is geen fietsenzaak om de hoek. Neem zelf een reserve-achterpad en enkele spaken mee.

In de auto hebben we (beperkt) de nodige dingen bij ons zoals; grote fietspomp, binnen/buitenbanden, div. kabels, reservederailleur, pedalen etc. In geval van nood/pech kunnen deze artikelen bij ons gekocht worden. Zelf dien je te zorgen voor minimaal twee reserve-binnenbanden, reserve remblokken, kleine reparatieset en een fietspompje. Deze spullen gaan standaard in je dagrugzak. Jos heeft een EHBO set.
Zorg ook voor voldoende contant geld voor onderweg. Natuurlijk stoppen we regelmatig bij een lekker terras. Het gebruik van een creditcard is in Frankrijk goed ingeburgerd.

Accommodaties en verzorging
We verblijven iedere avond in gîtes d’étapes, berghutten of in een hotel. Soms op tweepersoons- maar vaak op meerpersoonskamers. Oordoppen kunnen handig zijn bij nachtmerries of ander onheil. Er wordt iedere avond voor ons gekookt. Wij verzorgen het lunchpakket.

Prijs
De prijs voor deze trektocht bedraagt: € 945,=

Een vooruitbetaling vragen wij dit jaar pas als het zeker is dat de reis doorgaat en de coronapandemie hopelijk achter ons ligt.

 

De prijs is inclusief

Alle overnachtingen
Ontbijt, uitgebreid lunchpakket, avondmaaltijden
GPS in bruikleen
Assistentie en technische ondersteuning onderweg
Bagagevervoer
Bergerie fietsshirt

Data
Vakantie E: 11 juni t/m 18 juni 2022
Vakantie Q: 27 augustus t/m 3 september 2022


Verzekering
Deelname gebeurt op eigen risico. Voor deelname stellen wij het verplicht om een reisverzekering afgesloten te hebben.


Routeschema ‘TransQueyras V.4.0’

Route is onder voorbehoud.

Zaterdag: Aankomst in Champcella
Zondag: Start trektocht Champcella – Vallouise
Maandag: Vallouise – La Roche de Rame/Champcella
Dinsdag: La Roche de Rame – Villargaudin
Woensdag: Villargaudin – Ceillac
Donderdag: Ceillac- Mont Dauphin
Vrijdag: Mont Dauphin – Champcella
Zaterdag: Vertrek (na ontbijt + lunchpakket)

 

Terug naar de trektochten  MTB-programma 2022

Print Friendly, PDF & Email

Print Friendly, PDF & Email