Directe omgeving - Gîte la Bergerie

De directe omgeving

   Champcella ligt op een hoogte van 1200 met. Het dorp ligt ingeklemd tussen twee grote natuurparken: het nationale park van “Les Ecrins” en het regionale park van de “Queyras”. Op vele manieren wordt u uitgenodigd tot het ondernemen van verschillende sportieveactiviteiten, ongeacht het jaargetijde. Het voorjaar, de zomer en het najaar zijn natuurlijk de seizoenen bij uitstek om wandelend of op de fiets er op uit te trekken. De winter leent zich ervoor om mooie wandelingen op sneeuwschoenen te maken of te gaan langlaufen/skiën. Er zijn diverse grote ski- of langlaufgebieden op slechts een half uurtje rijden. Zoekt u liever de rust en de ruimte van een prachtig winters landschap op, dan loopt u gewapend met tourski’s of sneeuwschoenen vanuit ‘la Bergerie’ zo de bergen in.

Zorgen over het weer hoeft u zich bij ons niet te maken. De streek kent met 300 dagen zon een uitermate droog en zonnig klimaat.
Omdat wij zelf regelmatig op pad zijn kunnen wij u veel over de omgeving vertellen. Zo ontstaat een ideale mix om zorgeloos op vakantie te zijn. Twijfelt u aan de haalbaarheid van uw eigen tocht dan is er altijd wel een mogelijkheid om met een gids op stap te gaan. Onder zijn/haar deskundige leiding kunt u gaan klimmen, canyoningen , via ferrata, zweefvliegen, gletschertochten maken, parapenten etc.etc. In onze gîte treft u veel informatie aan over o.a. de omgeving. Wij hebben een uitgebreide bibliotheek met allerlei wandelgidsjes, fietsroutes of boeken over de flora en fauna. In de verhuur hebben wij zeer goede sneeuwschoenen met plaatbinding en enkele mountainbikes.

 

Champcella in de zomer.

 

Niet ver van de herberg slingeren bergbeekjes zich door diep uitgesleten kloven (Gouffre de Gourfouran) en op 5 km afstand zijn twee bergmeertjes waarin u kunt zwemmen.
Diverse klimwanden zijn dichtbij en zelfs op loopafstand ! Ook lekker luieren of een bezoek brengen aan een dorp of stad behoren vanzelfsprekend tot de mogelijkheden. Veel van het rijke erfgoed op het gebied van cultuur en architectuur vindt u in historische plaatsen zoals: Mont Dauphin (10 km), Briançon (20 km), Guillestre (15 km), Embrun (30 km) en Gap (50 km). Het fort van Mont Dauphin  en de oude vesting van Briançon staan sinds twee jaar op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Natuurlijk mag een bezoek aan het oude bergdorp St. Veran (35 km), achter in de Queyras niet, ontbreken. Het gehele jaar worden in de verschillende plaatsen diverse evenementen op het gebied van sport en cultuur georganiseerd.

 

Champcella in de winter.

 

 Heeft u een eigen groepje (min. 6 personen) en lijkt het u leuk om met elkaar een bepaalde activiteit vanuit onze gîte te ondernemen, leg ons uw ideeën eens voor en misschien kunnen wij met u meedenken. Op deze wijze kunnen wij een reis, die geheel aan uw wensen voldoet, voor u organiseren. De afgelopen 10 jaar hebben wij diverse reizen in alle seizoenen georganiseerd. Zoals meerdaagse wandeltochten met of zonder bagagvervoer, een zeer speciale mountainbike trektocht van Chamonix naar de Mediterranée, of een schitterende langlauftrektocht door de Queyras. Voor diverse reizen hebben wij de routes en draaiboeken klaarliggen. Bel of schrijf gerust.

Via Google kunt u zeer gedetailleerd een beeld krijgen waar Champcella ligt. U kunt kiezen uit een satelietweergave of via Googlemaps.
De onderstaande link opent de site.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email