Les Hautes Alpes - Gîte la Bergerie

Les Hautes Alpes

   Het kleine bergdorp Champcella vindt u in het Zuidoosten van Frankrijk, ongeveer 20 km ten zuiden van Briançon. Ons dorp ligt in het departement les Hautes Alpes. Het is een zeer bergachtig departement, waarvan de gemiddelde hoogte, boven de zeespiegel, het grootst is in Frankrijk (hoger dan 1000 m). Het laagste punt bedraagt 750 met en de bergtop “Barre des Ecrins” vormt met zijn meer dan 4000 m. het hoogste punt. Met een oppervlakte van ± 5500 km² wonen er slechts ± 140.000 mensen. Het reliëf van les Hautes-Alpes verklaart het lage aantal inwoners.
Temidden van deze imposante bergwereld ligt ‘La Bergerie’.Door de centrale ligging is ‘La Bergerie’ een ideale standplaats voor wandelaars, fietsers, klimmers, kanoërs, langlaufers en skiërs, maar ook voor rustzoekers.

Wanneer u de Col du Lautaret over komt zult u aan het zonnige weer, de heldere lichtval en de vegetatie merken dat de Provence dichtbij is. Met de gletsjers en de majestueuze bergtoppen van de Alpen om u heen kunt u zo genieten van het beste uit deze twee heerlijke gebieden.

 

Les Tetes.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email