Park des Ecrins - Gîte la Bergerie

Le Parc National des Ecrins


Met 920 km²  bevat het grootste en oudste nationale park van Frankrijk niet alleen diverse prestigieuze bergtoppen zoals:

de Barre des Ecrins (4102 m) en La Meye (3938 m) maar bovendien een groot aantal gletsjers. Met name het centrale gedeelte van het park is met deze sneeuw- en ijsmassa’s bedekt. Maar liefst 14 valleien verspreiden zich in alle richtingen vanuit dit bevroren hart. Ieder dal is anders en heeft zijn eigen sfeer. Lopend door het park ziet u dat het landschap een grote afwisseling kent: van vriendelijke beken tot bruisende watervallen; van glooiende velden tot steile afgronden en van weides vol bloemen tot massa’s sneeuw en ijs.

Op uw tocht door deze beschermde omgeving zult u misschien gemzen ontdekken. Zeldzamer, maar toch nog in het park aanwezig zijn de lynx, de steenbok, de steenarend en de korhoen. In het park zijn 2729 verschillende soorten bloemen geteld. Daarnaast zijn er 149 soorten vogels, 44 verschillende soorten zoogdieren en 146 soorten vlinders, geobserveerd. Wellicht zult u na de tocht beamen dat er niet voor niets wordt gesproken van het minst geschonden hooggebergte van de Alpen. Voor wandeltochten in het park geldt dat het besneeuwde en verijsde centrale gedeelte is voorbehouden aan de hooggebergte-wandelaar en klimmer. Er omheen zijn vele schitterende dagwandelingen of meerdaagse tochten te maken.

Le Pelvoux.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email