Racefietsen - Gîte la Bergerie

Racefietsen en Cyclosportieven

Inhoud:
– Racefietsen en cyclosportieven.
– Individueel of met eigen groep op stap.
– Bijzondere racefiets evenementen bij ons in de omgeving.
– Een paar route suggesties.
– Road/Wielrennen.
– De Muur

Racefietsen/cyclotourisme:

Hoe lang al vormen grote cols zoals; de l’Izoard, de Galibier of de Vars het strijdtoneel voor spannende bergetappes in de Tour en de Giro. Mooi om naar te kijken, maar misschien trekt het je meer om zelf eens de strijd met zo’n grote col aan te gaan. Want laten we wel wezen, het mooiste is natuurlijk om zelf de stoute schoenen aan te trekken en op een rustige dag een col omhoog te fietsen. Voldoening en eeuwige roem gegarandeerd!

Zoek je nog meer roem, waag het dan eens om je tijd op ”de muur van Champcella” op te nemen.
We hebben nu ook een klassement voor racefietsers. Je kunt je tijd op ”Strava” of op onze site met anderen vergelijken.

De Galibier, maar ook andere prachtige alpenreuzen; zoals de col Agnel, zijn vanuit Champcella eenvoudig te bereiken. De ronde vanuit Champcella over de col l’Izoard moet je een keer gedaan hebben. De route is uitgepijld en echt magnifiek.


Cyclosportive de Luc Alphand 

Bijzonder populair in Frankrijk zijn de “cyclosportieven”. Het zijn toertochten maar als je het wilt wordt je tijd opgenomen en zijn er prijzen en medailles te verdienen.
Wie heeft er niet van de Marmotte gehoord. Iets minder bekend is de cyclosportive de ”Luc Alphand“ die vanuit Serre Chevalier (bij Briançon) vertrekt. Ieder jaar trekt deze goed georganiseerde tocht meer deelnemers. De route voert over de col d`Izoard. Maar er zit meer venijnig klimwerk in de tocht zoals de klim naar Champcella of naar het fort van Mont Dauphin. Begin juli wordt deze tocht gereden. Er zijn nog meer cyclosportieven in de buurt. Zo is er de Cyclo Vauban (dichtbij Risoul) of de Alpigap (bij Gap) Misschien een goede vakantietip !

Individueel of met een eigen groep fietsen:

Overweeg je om met een eigen groep of met je vereniging te komen neem dan contact met ons op. Wij kunnen een op maat gesneden programma aanbieden. Verder bieden wij de service om onderweg met een volgauto assistentie te verlenen of onderweg de inwendige mens te versterken. Voordat wij naar Frankrijk vertrokken was Jos jarenlang reisbegeleider voor OAD/Cycletours.

Ben je onderweg en zit je plotsklaps om hulp verlegen, dan kunnen wij je met raad en daad van dienst zijn. Misschien ga je zo wat geruster op stap.
Omdat wij zelf veel fietsen kunnen wij je tips en routesuggesties geven. Verder kunnen wij je een afgesloten stalling, reinigingsplek en de nodige knowhow + gereedschap aanbieden om reparaties uit te voeren. In la Bergerie krijg je een verzorging die op fietsers is ingesteld. In huis hebben wij een uitgebreide bibliotheek met allerlei boekjes en tips voor verschillende routes.

Wielrennen

De klim naar Risoul krijgt steeds meer naam en faam. De Giro en de Tour zijn al in Risoul aangekomen. Steeds leverde het spannende en fascinerende sport op. Dat de beide grootste wielerwedstrijden Guillestre en Risoul als start- en finishplaats kiezen is natuurlijk niet voor niets. Met zoveel grote cols in de buurt zijn de mogelijkheden om mooie bergetappes te maken eindeloos. Italië is trouwens vanuit la Bergerie niet ver. De klim naar Sestriere is eenvoudig maar wereldberoemd.

Tour de France 2017:
Voor de wielerfan is er in 2017 bij ons veel te beleven. De Tour de France is drie dagen zeer dicht in de buurt. Zo is op 16 juli de l’etape du Tour. Een mega-evenement wat jaarlijks zo’n 15.000 fietsers aantrekt. Jij kan er ook aan deelnemen. De etappe gaat van Briancon naar de top van de Izoard. Het is exact dezelfde etappe als de tourrenners een week later rijden.Op 19 – 20 en 21 juli is het de beurt aan de coureurs. Briancon en Embrun zijn startplaatsen en er zijn aankomsten van etappes in Serre Chevalier en op de Izoard.
Veel spektakel in de maand juli.Een mooie gelegenheid om dit evenement eens van dichtbij mee te maken.

Vai Vai…  Col d’Izoard

                           

 

 


Klik op een itinéraire voor een kaart van de route.

Itinéraire n°2  2Hvanuit Briançon het dal van de  Haute Clarée in,

Itinéraire n°3 1Hboven het dal van de durance langs
om de drukke  RN 94 te vermijden.

Itinéraire n°4 2H30la route des Puy’s, pittoresk en uniek hoog langs het grote stuwmeer van  Serre-Ponçon.

 

Itinéraire n°7 5Heen van de meest restigieuze cols in Europa: de l’Izoard; via de klassieke kant omhoog.

Itinéraire n°8 1Hbovenlangs de kloof van de Durance
naar les Vigneaux….

 

Itinéraire n°12 1Hde beklimming van de Lautaret is lang maar niet steil….

Itinéraire n°8 3/4H…..beklimming naar het skidorp
Puy Saint-Vincent.

Itinéraire  n°12 1H30…de beklimming van de col du Galibier is andere koek…. Groots panorama.

 


Om alvast in de stemming te komen een paar routetips:

* Pré de Madame Carle, o.a. langs Vallouise en Ailefroide tot het einde van het dal, prachtige natuur en je wordt omringd door een fameus berglandschap en gletsjers.

* Een spectaculaire en pittige klim naar de col Agnel (2700 met. naar de grens met Italië). Een van de hoogste cols in Europa. Steven Kruyswijk verloor hier de Giro.

* Naar het dal van de Clareé en dan over de col de l´Echelle (grens met Italië) naar Bardonnechia, Claviere, col de Montgenevre, Briançon en terug naar Champcella.

* Een rondje over de col de Vars, het dal van de Ubaye in, naar Barcelonette, de col de Pontis (verschrikkelijke kuitenbijter, niet lang maar gemeen steil) langs Embrun weer terug naar Champcella.

* Het beklimmen van de col du Granon (iets voorbij Briançon). Minder bekend dan Alpe d`Huez maar meedogenloos en steiler. Ooit was bovenop de col de aankomst van een touretappe. Greg LeMond won de rit. Bovenop de col heb je een fantastisch uitzicht.

Is het bovenstaande teveel alledaagse koek en ben je toe aan een nieuwe uitdaging, denk dan eens aan een beklimming van de col du Parpaillon. Deze col is ooit beschreven als de zwaarste col in Frankrijk. Vanaf La Bergerie tot aan de voet van deze klim is het ongeveer 25 km. Heerlijk om even lekker om in te fietsen. Hoewel men er hier niet voor terugdeinst om de col op een racefiets/randonneur te beklimmen, adviseren wij toch een MTB – dikke banden fiets. Zeker de afdaling is op een racefiets geen pretje.

Naar inhoudsopgave.

 

 

Print Friendly, PDF & Email