Wandelen Gite la Bergerie ook GPS

Wandelen

Inhoud

Inleiding
Individueel wandelen
Dagtochten
Meerdaagsetochten

Inleiding

Door de ligging van ‘la Bergerie’ tegen de natuurparken van ‘les Ecrins’ en de ‘Queyras’ aan is wandelen een van onze hoofdactiviteiten. Gedurende het gehele jaar ontvangen wij wandelaars. Ieder seizoen heeft zijn eigen charmes. De afwisseling in de natuur is enorm. Het voorjaar en de zomer staan in het teken van de uitbundige flora. In het najaar staat alles in vuur en vlam. De lariks kleurt goudkleurig. Ze vormen zo een prachtig decor met de blauwe lucht en de eerste sneeuw in de bergen. En, vergeet niet, ook in de winter wordt er volop gewandeld maar dan met sneeuwschoenen.
Sneeuwschoenwandelen is zonder twijfel de eenvoudigste manier om ‘s winters door een verstild landschap te trekken. Sneeuwschoenen kunt u bij ons huren. Meer informatie over het sneeuwschoenwandelen is te vinden op een andere pagina bij: Sneeuwschoenwandelen

Te midden van een overweldigende bergwereld kunt u vanuit onze herberg in alle windrichtingen wandeltochten maken. De wandelpaden in de omgeving zijn nog heerlijk rustig en niet overlopen. In welk seizoen u ook komt, u zult versteld staan van het nog ongeschonden landschap.

Individueel wandelen

Dagtochten
In onze herberg hebben wij een map liggen met daarin verzameld en beschreven, een dertigtal dagtochten variërend van eenvoudig tot zwaar. Op de voorkant van het blad vindt u een uitvoerige routebeschrijving in het Nederlands. Op de achterkant treft u een kaart aan met daarop de ingetekende route.

Het aantal wandeltochten en beschrijvingen neemt nog steeds toe. Ieder jaar lopen wij nieuwe routes. Met de routebeschrijving en de kaart heeft u ruim voldoende informatie om onbezorgd te kunnen wandelen. Voor een voorbeeld van een van de wandelingen zie: voorbeeld Circuit des Combes.

* Nieuw * Voor extra gemak hebben wij de routes ook voor een GPS (gpx formaat) beschikbaar. De routes kan je bij ons downloaden. Het omgaan met een GPS is eigenlijk kinderspel. Een GPS apparaat (Garmin etrex) hebben wij voor je spot_gen3_icon_200x200beschikbaar (10,= p/w). Aan je veiligheid hebben we ook gedacht. Bij ons kan je een GPS-tracker huren (20,= euro per week) Met de tracker kan je een een hulp- of noodsignaal uitzenden maar het belangrijkste is dat wij precies weten waar je bent. Op de computer krijgen wij je locatie te zien. Erg handig, maar vooral erg veilig. Bij onvoorziene omstandigheden zoals verkeerd lopen of een valpartij kunnen wij je beter helpen.

Bovendien hebben wij een goed gevulde bibliotheek met allerlei gidsjes over de flora en fauna en wandelmogelijkheden in de streek. Wij proberen er alles aan te doen om u zo goed mogelijk over de streek en alle wandelmogelijkheden te informeren.

Als voorbeeld kunnen wij u een wandelprogramma voor een week geven. Het programma is progressief van opbouw. De start is rustig maar gaandeweg de week worden de tochten iets langer.


grote Brunel

Koningspage

Een echt bloemenparadijs.

Vanuit de herberg voeren de dagwandelingen u door een berggebied. U loopt langs smaragdgroene rotsformaties, zilverkleurige bergmeertjes of ivoorwitte gletsjers. Niet voor niets betekent ‘Les Écrins’ het juwelenkistje. Langs de paden is het letterlijk bezaaid met bloemen die elders zeldzaam zijn, zoals de oranje lelie, het wildemanskruid of de blauwe distel. Met driehonderd dagen zon per jaar hoeft u zich geen zorgen te maken over het weer.

De in het programma genoemde dagtochten zijn eenvoudig tot middelzwaar met een hoogteverschil van 500 tot 1000 meter. U draagt op uw tochten slechts een dagrugzak, een uitvoerige routebeschrijving en een gedetailleerde kaart. Op donderdag en vrijdag is er de mogelijkheid om een kleine trektocht, met één overnachting in een berghut te maken. U loopt deze tocht zelfstandig. De organisatie van deze tocht wordt door ons voor u verzorgd.

A. Zomerprogramma 8 dagen/7 nachten.

  1. Aankomst in Champcella op zaterdag vanaf 15.00 uur.
  2. Route de Yeti (4 uur).
  3. Sunset Boulevard (5 uur).
  4. Champaussel (6 uur).
  5. De wandeling van eergisteren’ bovenlangs het dal van Freissinieres (6,5 uur).
  6. Trektocht naar hut van Dormillousse (6 uur).
  7. Trektocht Dormillouse-ingang – Park Les Écrins, transfer La Bergerie (6 uur).

Dit is een selectie uit het ruime wandelaanbod; er zijn veel meer wandelingen die starten en eindigen in la Bergerie. Maar er zijn ook wandelingen iets verder weg: bijvoorbeeld naar de gletschers van de Glacier Blanc of in de Queyras

.wandelen/parc-2aLac Faravel.

De 2-daagse tocht naar Dormillouse is echt een aanrader. Dormillouse is het enige bewoonde dorp in het gehele Nationale Park van de Ecrins. Het is alleen te voet te bereiken. Een wonderschone plek waar vijf mensen en een hond permanent wonen.  Zomers heeft Dormillouse meer inwoners maar er is geen fileprobleem, of overlast.
De reservering van de hut wordt voor u door La Bergerie geregeld. In de hut zijn dekbedden aanwezig. De tweedaagse start bij de voordeur van La Bergerie op 1220 meter. De eerste dag wordt er 12 kilometer gelopen, in een tocht van ± 6 uur. De moeilijkheidsgraad is eenvoudig. Het is een prachtige wandeling door het onbedorven dal van Freissinieres met kletterende bergbeken en hoog oprijzende wanden. In de hut (1727 meter) wordt u gastvrij ontvangen door Paul en Sarah die de maaltijd en het ontbijt van de volgende dag verzorgen.

De tweede dag gaat de ontdekkingstocht verder. Er staat dan een tocht naar twee hoog gelegen meertjes o.a. naar het lac Palluel) op het programma. Deze wandeling wordt regelmatig bestempeld als een van de mooiste tochten in les Hautes Alpes. Een reputatie die deze wandeling terecht heeft.
Aan het einde van de middag wordt u op een, vooraf afgesproken plaats door de taxiservice van La Bergerie opgehaald.
Deze tweedaagse vormt een mooie afsluiting van de week. De extra kosten voor deze optionele tweedaagse bedragen € 55,- per persoon. Wilt u deze avontuurlijke tweedaagse tocht maken dan vragen wij u dit bij het reserveren op te geven.

 Meerdaagse wandeltochten

Het Nationale Park ‘Les Ecrins’ ligt op een steenworp afstand van la Bergerie. Vanwege de nabijheid van het park zijn er talloze mogelijkheden om avontuurlijke, meerdaagse trektochten te maken. Overnachten kunt u door gebruik te maken van de aanwezige berghutten. Slapen in een tent is natuurlijk ook altijd mogelijk. Overnachten in uw tent geeft het ultieme gevoel van een trektocht maken.

Voor la Bergerie langs lopen vier Grande Randonees (o.a de GR 541 en de GR 50). U kunt zo vrij eenvoudig insteken op de GR 54 – Tour de L’Oisans of de populaire GR 58 – de Tour de Queyras -. Een nieuwe meerdaagse lange-afstandsroute is klaar. De GR 653 D is een variant op de alom bekende route naar Santiago de Compostella. Het gaat hier om een eeuwenoude tocht die vroeger in Turijn startte en de pelgrimgangers, via het dal van de Durance en de Rhone (Arles), naar Santiago voerde.  De route wordt steeds populairder. Sinds vorig jaar ontvangen wij steeds meer pelgrimgangers. Het zijn echt wandelaars met een missie.

 In 2003 hebben diverse wandelorganisaties in Europees verband een nieuwe GR in het leven geroepen: ’de Via Alpina’. Deze monstertocht start in Slovenië en doorkruist de Alpen van Oost naar West (Slovenië, Italië, Zwitserland, Oostenrijk en tenslotte Frankrijk).
Het eindpunt is Monaco. De Via Alpina passeert Champcella.
 

Een tip: Ontdek de Alpen eens in het najaar !

wandelen 56a

Herfstwandelen nabij Dormillouse

 Naar inhoudsopgave.

 

Print Friendly, PDF & Email