Activiteiten in de herfst

Net als het voorjaar wordt de herfst gekenmerkt door zijn bonte kleuren. Oké de dagen worden korter maar verder heeft de herfst veel gemeen met de lente. Nu geen bloemen maar fel rood gekleurde bessen of diep geelgekleurde bladeren en niet te vergeten natuurlijk de goudkleurige lariksbomen. Alles staat in vuur en vlam. Eigenlijk zijn de herfstmaanden ideaal om er nog te voet of op de fiets op uit te trekken.

Op de wegen en paden is het heerlijk rustig. Je komt ontzettend weinig mensen tegen. Hooguit de herders die met hun schaapskuddes weer richting het dal trekken. De natuur maakt zich op voor de winter maar de temperaturen zijn overdag nog heel aangenaam. Voor ons zijn dit genoeg redenen om voor het zesde jaar twee verschillende wandeltrektochten te organiseren.


Ecrins herfsttrektocht.

 Wandeltrektochten.

In beide weken trekken we door de imposante natuur van het Nationale Park “Les Ecrins”. De eerste week wordt een bijzondere week met een vooral alpien karakter. Het plan is om een meerdaagse trektocht te maken die ons over de gletschers van de Ecrins voert. Onder leiding van een gediplomeerde en zeer ervaren berggids trekken we door het verijsde hart van de Ecrins.
De tweede week wandelen we meer over prachtige paden en is het vooral genieten van de overweldigende natuur en de herfstkleuren in de Ecrins. Beide tochten worden door dezelfde berggids en Jos begeleid. Robert, onze berggids, is als parkwachter verbonden aan het Nationale Park en weet als geen ander enthousiast te vertellen over de flora en fauna rondom ons heen. Tot voor kort organiseerden wij deze tocht in samenwerking met Op Pad. Op Pad is gestopt met het aanbieden van lezersreizen maar wij blijven deze bijzondere tochten aanbieden.

 

In het spoor van de herders.

Herfstweek in de Franse Alpen.

Wanneer in de herfst de herders en hun kuddes, als laatste zomergasten uit de bergen trekken, is voor ons het moment aangebroken om de wandelschoenen nog één keer aan te trekken. De eerste trektocht gaat dwars over de gletschers van het imposante Parc National des Ecrins. Tijdens de tweede tocht maken we meer een doorsteek door het Nationale Park. Omgeven door schitterende herfstkleuren loop je over paden die voor anderen verborgen blijven.
Programma week 1:Ecrins alpiene trektocht :Vanuit ‘la Bergerie’ maken we op zondag en maandag eerst twee bijzonder mooie dagtochten. Op maandag combineren wij de wandeling met een “beklimming” van een Via Ferrata (klettersteig).
Zondag- en maandagavond slaap je in de Bergerie. Maandagavond organiseren wij met onze gids Robert een diapresentatie over het Nationale Park Les Ecrins. Op de overige dagen maken we een avontuurlijke en onvergetelijke trektocht waarbij we door het imposante vergletscherde hart van het Ecrins massief trekken. We dragen daarbij onze eigen bagage en proviand voor de overnachtingen. Overnachten doen we in verlaten berghutten of gîtes d´etape. Speciale ervaring is niet nodig wel een goede conditie en bergwandelervaring. Vanwege het oversteken van gletschers beperken we het aantal deelnemers tot maximaal 6. ( Ps. Er zijn inmiddels al 4 inschrijvingen).
Meer informatie over deze tocht.
Programma week 2:Ecrins trektocht :Vanuit ‘la Bergerie’ starten we zondag gelijk met de trektocht en omdat het de eerste dag is, met een rustige etappe. Tijdens de vierdaagse trektocht overnachten we in berghutten, gîtes d´etape en een verlaten herdershut. Jos en Robert leiden je over de mooiste ongerepte paden, die je zonder hen nooit zou ontdekken. Robert kent het gebied en de flora en fauna als geen ander. Onderweg ontmoeten we vast en zeker de herders met hun kudde. Met een beetje geluk zullen zij ons over hun bijzondere bestaan vertellen. Omdat we (tijdens de trektocht) in bemande hutten overnachten en hier voor ons gekookt wordt kunnen we met een lichte rugzak lopen.
Op woensdagavond organiseren Jos en Karin een diapresentatie met de gids Robert en overnacht je weer in de Bergerie. Op donderdag en vrijdag, de laatste twee dagen van de trektocht door de Ecrins, lopen we langs de imposante Glacier Blanc en overnachten we in een berghut op een onvergetelijke plek. Terwijl het er ´s zomers krioelt van de dagjes-mensen, kun je er in de herfst volop genieten van de rust en de overweldigende bergwereld.
Data :Week 1 – 30 september t/m 7 oktober 2006 (Alpiene Ecrins trekking)Week 2 – 7 oktober t/m 14 oktober 2006   (Ecrins trekking )
Prijs :Week 1 – Ecrins alpiene trektocht: € 595,=Week 2 – Ecrins trektocht:  545,=
Inclusief- exclusief :Inbegrepen: Overnachtingen op basis van volpension (ontbijt, lunchpakket en diner) in La Bergerie en in een gite d´etape of berghut, reisbegeleiding door gediplomeerde berggids en herbergeigenaar, diapresentatie van de gids, transfers van station naar La Bergerie. Niet inbegrepen: Heen- en terugreis naar Champcella, persoonlijke uitgaven zoals consumpties, verplichte berg-sportverzekering en eventueel een annuleringsverzekering. Gletscher-/ Via Ferrata uitrusting, (stijgijzers, gordel) Is hier te huur.
Niveau:
Per dag loop je ongeveer 6 à 7 uur en de hoogteverschillen liggen tussen de 600 en 1200 meter.
Bergwandelervaring en een goede lichamelijke conditie zijn vereist. Minimum aantal deelnemers:
6. Maximum aantal deelnemers: 13. Voor de alpiene Ecrins tocht (week 1) is het minimum en maximum aantal deelnemers: 6. Voor boekingen en informatie; Deze reis kunt u boeken door het boekingsformulier in te vullen. Op het formulier kunt u opgeven welke reis u zou willen boeken.